Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Δυσκολία: Εύκολο
Χρόνος: 50 λεπτά
Κόστος: Μέτριο
Τύπος: Καθημερινό
Υλικά:
100 γρ. βούτυρο φρέσκο
½ φλιτζάνι ζάχαρη
3 αυγά
1 κουταλιά σταφίδες
1 κουταλιά κουκουνάρι ή καρύδια ή αμύγδαλα
1 κουταλιά κονιάκ ή ρούμι
2 και ¼ φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή ίδια ποσότητα αλεύρι με 1 κουταλάκι σόδα
4 μήλα ξεφλουδισμένα
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη (χώρια)
1 κουταλάκι κανέλα
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε τις σταφίδες στο κονιάκ. Βάζουμε το βούτυρο το ½ φλυτζάνι ζάχαρη, τα αυγά και την κανέλα στο μίξερ και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε το αλεύρι. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε το μισό μείγμα.
Στραγγίζουμε τις σταφίδες .Καβουρδίζουμε λίγο το κουκουνάρι ή τα καρύδια ή τα αμύγδαλα. Περνάμε τα μήλα από τον τρίφτη του κρεμμυδιού και τα προσθέτουμε στο ταψί. Ρίχνουμε τη ζάχαρη , τις σταφίδες και τα κουκουνάρια από πάνω τους και προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα. Ψήνουμε τη μηλόπιτα για 35’-40’ σε μέτριο φούρνο και όταν κρυώσει την πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Πηγή: tasty-day.gr
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.