search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:40
MENU CLOSE

Τσίπρας στο Υπ. Συμβούλιο: To 2018 θα είναι έτος ορόσημο – Το πρόγραμμα τελειώνει τον Αύγουστο

08.01.2018 09:30
tsiprasipourgiko.jpg

Στα θετικά σημάδια της οικονομίας επικεντρώθηκε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της εισαγωγής του στο Υπουργικό Συμβούλιο στη Βουλή, χαρακτηρίζοντας το 2018 ως «χρονιά ορόσημο» καθώς και «έτος δικαίωσης». 

Ο Πρωθυπουργός στάθηκε στο πρόγραμμα που ολοκληρώνεται τον Αύγουστο του 2018 και εξήγησε πως είναι το μόνο πρόγραμμα που έλαβε εν γνώσει την κοινωνία και το μοναδικό που ολοκληρώνεται. 

«Λάβαμε υπόψη μας και την κοινωνία και τις ανάγκες της. Οι ανάγκες αυτές εντάχθηκαν ως μία από τις μεταβλητές του προγράμματος. Μπαίνουμε στην τελική φάση ολοκλήρωσης του τρίτου και τελευταίου προγράμματος που τελειώνει με επιτυχία», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Όσον αφορά την Τρίτη αξιολόγηση που κλείνει ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως «το 2017 πετύχαμε για 3η συνεχόμενη φορά δημοσιονομική υπεραπόδοση και η 3η αξιολόγηση κλείνει χωρίς ούτε ένα ευρώ δημοσιονομικό μέτρο. Ποτέ στο παρελθόν δεν έκλεισε αξιολόγηση και προϋπολογισμός για νέα δημοσιονομικά μέτρα».

«Η οικονομία έχει μπει σε φάση ανάκαμψης. Οι επενδύσεις το 2017 άγγιξαν τα 4 δις. Ποσό ρεκόρ για την τελευταία δεκαετία, όχι μόνο την περίοδο της κρίσης. Πρώτη φορά ανεβαίνουν οι μισθοί. Το δεκαετές ομόλογο βρίσκεται στο κάτω από το 4% και την προηγούμενη φορά έκλεισε με μικρότερο ποσοστό δεκαετίας. Έχουμε μία εικόνα που δείχνει πως σαφή εικόνα για ότι μπορεί να δανειστούμε από τις αγορές μετά τη λήξη του προγράμματος», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, δείχνοντας το δρόμο που θα χαράξει η κυβέρνησή του μετά το τέλος του Μνημονίου. 

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας «αν τώρα βγούμε στις αγορές, σημαίνει ότι μπορούμε να βγούμε με μία απόδοση χρονολογίας πριν το 2006, δηλαδή πολύ πριν τη κρίση. Το κρίσιμο για μας είναι να μεταφέρουμε τους δείκτες και στην κοινωνία και στους ανθρώπους που υπέφεραν από τα μνημόνια». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:39