search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:46
MENU CLOSE

Ενημέρωση από Τσακαλώτο για πολυνομοσχέδιο και από Κοτζιά για Σκοπιανό στο υπουργικό

08.01.2018 12:42
ipourgiko_2.jpg

Το πολυνομοσχέδιο αλλά και το Σκοπιανό τέθηκαν στο επίκεντρο της πρώτης συνεδρίασης για το 2018 του υπουργικού συμβουλίου που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι. Κατά πληροφορίες, το λόγο πήραν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος ενημέρωσε για τα σημεία που κερδήθηκαν στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την τρίτη αξιολόγηση. Στάθηκε ιδιαίτερα στα οικογενειακά επιδόματα σημειώνοντας πως συνολικά αυξήθηκε ο προϋπολογισμός και υπήρξε αναπροσαρμογή στον υπολογισμό τους ώστε να ενισχύονται εκείνοι που έχουν τη μεγαλύτεροι ανάγκη. Περιέγραψε πτυχές του νομοσχεδίου και αναφερθηκε ειδικότερα στους πλειστηριασμούς. Επίσης, μίλησαν οι υπουργοί Σταθάκης, Αχτσιόγλου, Φωτίου, Χαρίτσης και Κοντονής. Υπήρξε ενημέρωση από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου σχετικά με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για την Σαρία ενώ εκτιμήθηκε ότι πρόκειται για μια σημαντική μεταρρύθμιση η οποία συνιστά τομή και προετοιμάζει το έδαφος για μεγαλύτερη μεταρρύθμιση. 

Επίσης έγινε ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά για το Σκοπιανό με την οποία ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση. Εξήγησε συγκεκριμένα την με ποιες θέση πηγαίνουμε στη διαπραγμάτευση. Σε ό,τι αφορά το ονοματολογικό έκανε λόγο για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Παράλληλα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση κληρονόμησε προβλήματα στα οποία επιδεικνύει τόλμη και αποφασιστικότητα. Σοβαρή πολιτική εξήγησε δεν είναι να καθεσαι να περιμένεις να έρθει η ώρα που θα κερδίσεις τα πάντα. Σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική είναι, είπε, εκείνη  που έχει την αποφασιστικότητα να προχωρήσει με συνέπεια και σοβαρότητα στην επίλυση προβλημάτων. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:46