search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:23
MENU CLOSE

Σε θέση μάχης οι αγρότες της Καρδίτσας

09.01.2018 07:47
Σε θέση μάχης οι αγρότες της Καρδίτσας - Media

 

Σε τροχιά κινητοποιήσεων βρίσκονται οι αγρότες. Συγκεκριμένα, τα τρακτέρ στις πλατείες είναι αποφασμένοι να κατεβάσουν την Παρασκευή οι αγρότες της Καρδίτσας, προχωρώντας σε προειδοποιητικό συλλαλητήριο.

Οι συνδικαλιστές του θεσσαλικού κάμπου ξεκίνησαν από την Κυριακή τις συσκέψεις, οι οποίες αφού ολοκληρωθούν θα δώσουν και τον παλμό των κινητοποιήσεων. Η τελική απόφαση για τη μορφή του αγώνα θα ληφθεί στις 16 Ιανουαρίου, στη συνέλευση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Θα ακολουθήσει σύσκεψη σήμερα Tρίτη 9 Ιανουαρίου στη Νίκαια, την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου στον Πλατύκαμπο, την Πέμπτη στην Τερψιθέα και την Παρασκευή στον Τύρναβο. Νέες συσκέψεις και περιοδείες στα χωριά θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Tα αιτήματα των αγροτών 

  • Να υπάρχει ακατάσχετο τραπεζικών λογαριασμών 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να μη γίνεται κατάσχεση και πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, χωραφιού, στάνης.
  • Όχι στην αισχροκέρδεια μιας χούφτας εμπόρων και βιομηχάνων που πωλούν 5-10 φορές ακριβότερα τα προϊόντα, τα οποία αγοράζουν σε ιδιαιτέρως φθηνές τιμές από γεωργούς και κτηνοτρόφους.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής σε μέσα και εφόδια. Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ στα χωράφια και το πράσινο τέλος στο νερό, να είναι αφορολόγητο το πετρέλαιο κ.λπ.
  • Αφορολόγητο ατομικό ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ
  • Να μην ισχύσουν οι αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές του ΕΦΚΑ.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:23