search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:42
MENU CLOSE

Μητσοτάκης για Σκοπιανό: H κυβέρνηση να υπερασπίσει το κεκτημένο του Βουκουρεστίου

09.01.2018 10:51
Κ. Μητσοτάκης για ΠΓΔΜ: Ίδια η εθνική γραμμή μας με αυτή του 2008 στο Βουκουρέστι - Media

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στους τομεάρχες. O Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για μια «αδιέξοδη καταστροφική πολιτική» και αναρωτήθηκε «πόσο ακόμα θα πληρώνουν οι Έλληνες τους κ.κ. Τσίπρα-Καμμένο;».

Ο Αρχηγός της ΝΔ, δεν παρέλειψε να αναφερεθεί και στο κρίσιμο θέμα των ημερών που δεν είναι άλλο από το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. «Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη της διαπραγμάτευσης την οποία επέλεξε να κάνει εν κρυπτώ». «Το μόνο που βλεπουμε είναι ένα θέατρο σκιών με τον υπουργό Άμυνας να προσπαθεί να κρατηθεί στην καρέκλα του και τον υπουργό Εξωτερικών να λέει χθες ότι ο Καμμένος δεν δέχεται τον όρο Μακεδονία στα ελληνικά. Αστεία πράγματα για μια πολύ κρίσιμη εθνικά υπόθεση», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Η χώρα έχει εθνική γραμμή όπως αυτή χαράχτηκε το 2008 στο Βουκουρέστι από την κυβέρνηση Καραμανλή και αυτή είναι η θέση της ΝΔ». «Τότε απέναντι σε πολλές πιέσεις υπερασπιστήκαμε τα εθνικά συμφέροντα. Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση είναι να υπερασπίσει το κεκτημένο του Βουκουρεστίου στο σύνολό του. Οτιδήποτε λιγότερο από αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό» ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης

Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε την κυβέρνηση «να μας ενημερώσει εμάς και τον λαό υπεύθυνα τι συζητά και τι διαπραγματεύεται»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:41