search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:10
MENU CLOSE

Χιονοστιβάδα έπεσε σε πολυκατοικία στην Ιταλία – Μία νεκρή (Videos)

09.01.2018 13:32
Χιονοστιβάδα έπεσε σε πολυκατοικία στην Ιταλία – Μία νεκρή (Videos) - Media

Μια γυναίκα εβδομήντα ετών που υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο πέθανε καθώς δεν στάθηκε δυνατόν να μεταφερθεί εγκαίρως στο νοσοκομείο από την τοποθεσία Σεστριέρ της βορειοδυτικής Ιταλίας, εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων που μπλόκαραν τους δρόμους.          

Χιονοστιβάδα έπεσε πάνω σε μια πολυκατοικία στο Σεστριέρε, στις ιταλικές Άλπεις, και τα σωστικά συνεργεία κατέβαλαν μεγάλες προσπάθεις για να διασωθούν επτά οικογένειες.

Κανένας από τους ενοίκους δεν τραυματίστηκε, ωστόσο το πενταόροφο κτίριο υπέστη τεράστιες ζημιές με αποτέλεσμα να μην είναι πλέον κατοικήσιμο, όπως φαίνεται σε βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Η κωμόπολη Σεστριέρε βρίσκεται αρκετά κοντά σε δημοφιλές χιονοδρομικό κέντρο στα ιταλογαλλικά σύνορα. Στην περιοχή διαμένουν περίπου 950 κάτοικοι και το χιόνι ξεπέρασε τα δύο μέτρα μέσα σε 48 ώρες.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό συνέβη κατά τις 22.30 το βράδυ (23:30 ώρα Ελλάδας), όταν μια τεράστια μάζα χιονιού και κλαδιών εισέβαλε στους διαδρόμους και στα διαμερίσματα του κτιρίου.

Οι 29 άνθρωποι που βρίσκονταν στο κτίριο κατάφεραν να διαφύγουν, ενώ κάποιοι έσκαψαν μια δίοδο στο γκαράζ για να απεγκλωβιστούν.

Αρκετοί δρόμοι κοντά σε χιονοδρομικές διαδρομές έκλεισαν για προληπτικούς λόγους. ‘Ετσι,  κάποιες κοινότητες αποκόπηκαν από τον υπόλοιπο κόσμο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:05