search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:01
MENU CLOSE

Άδειες: Κίνδυνος να τιναχθεί στον αέρα ο διαγωνισμός– Την Πέμπτη λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων

09.01.2018 14:00
Της αγίας… μεταγραφής στα κανάλια - Media

 

Την Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018, λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των ενδιαφερομένων για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.  Ωστόσο η εξέλιξη της συζήτησης στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει τέσσερα κανάλια ενάντια στην διαδικασία χορήγησης των επτά αδειών θα δείξει αν θα διεξαχθεί ομαλά ο διαγωνισμός.

Αν το ΣτΕ ταχθεί υπέρ των τηλεοπτικών σταθμών (ΑΝΤ1, Alpha, ΣΚΑΪ και Star), τότε ελλοχεύει ο κίνδυνος να «τιναχτεί στον αέρα» ο διαγωνισμός.

Τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης θα βρίσκονται σε συνεχή «ανοικτή» διάσκεψη, από τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης, ώστε μετά την πάροδο της προθεσμίας (ώρα 15.00), να συνταχθεί σχετικό πρακτικό και να επισημοποιηθεί ο κατάλογος των υποβληθεισών αιτήσεων.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΕΣΡ, κατά την ημέρα και τις ώρες παραλαβής των φακέλων αιτήσεως, δεν προβλέπεται παρουσία δημοσιογράφων ή/και τηλεοπτικών συνεργείων στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Η δημοσιοποίηση του αριθμού των κατατεθεισών αιτήσεων και των φορέων θα γίνει με δελτίο Τύπου μετά τη διάσκεψη της 11ης Ιανουαρίου. Η αποσφράγιση των φακέλων και η καταγραφή του περιεχομένου τους θα γίνει την Παρασκευή, 12/1/2018, την Δευτέρα, 15/1/2018 και, αν απαιτηθεί, την Τρίτη, 16/1/2018.

Κατά την αποσφράγιση θα παρίστανται, κατ΄ ανώτατο όριο, δύο άτομα από κάθε μία από τις αιτούσες. Επίσης, κατά την αποσφράγιση δεν προβλέπεται παρουσία δημοσιογράφων στα γραφεία του ΕΣΡ.

Τέλος, σύμφωνα με την προκήρυξη, θα ακολουθήσει ουσιαστικός έλεγχος των κατατεθεισών αιτήσεων και του περιεχομένου τους, προκειμένου το Συμβούλιο να αποφασίσει για την έγκριση ή μη, συμμετοχής των υποψηφίων στις επόμενες φάσεις του διαγωνισμού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:01