search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:01
MENU CLOSE

Καθησυχάζει ο Τσακαλώτος την ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ για το πολυνομοσχέδιο – «Υπερτερούν τα θετικά»

09.01.2018 17:23
Καθησυχάζει ο Τσακαλώτος την ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ για το πολυνομοσχέδιο - «Υπερτερούν τα θετικά» - Media

 

Για πρώτη φορά σε μνημονιακό νομοσχέδιο τα θετικά υπερτερούν των αρνητικών ανέφερε ο Ευκλειδης Τσακαλώτος, στην εισήγησή του κατά την ενημέρωση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για το υπό κατάθεση πολυνομοσέδιο με τα προαπαιτούμενα που κλείνουν την τρίτη αξιολόγηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών ως τέτοια θετικά σημεία παρέθεσε 

-την αύξηση των οικογενειακών επιδομάτων κατά 300 εκ. ευρώ. Όπως εξήγησε, η ρύθμιση για τα οικογενειακά επιδόματα ευνοεί οικογένειες με 1 και 2 παιδιά ενώ εξορθολογίζονται τα επιδόματα για τις περιπτώσεις των τρίτεκων και πολύτεκνων.

-σε περιπτώσεις πτωχευμένων επιχειρήσεων τίθεται ως προτεραιότητα η αποζημίωση των εργαζομένων έναντι άλλων πιστωτών όπως οι τράπεζες.

-δημιουργείται Ενιαίος Φορέας Κτηματολογίου με τη μορφή ΝΠΔΔ ώστε έως το 2020 το θέμα της κτηματολόγησης να έχει επιλυθεί πλήρως.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της επέκτασης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χρέη έναντι του Δημοσίου, ο υπουργός οικονομικών σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ανέφερε πως υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες με τους θεσμούς, ωστόσο η ρύθμιση  εισάγεται κανονικά στο νομοσχέδιο κι ενδεχομένως αργότερα να υπάρξουν τροποποιήσεις.

Για τα αρνητικά του πολυνομοσχεδίου, ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να παρέπεμψε στην ανάγκη συμβιβασμών καθώς όπως είπε δεν θα ήταν ποτέ επιλογή της κυβέρνησης το θέμα της απαρτίας 50% συν 1 για την κήρυξη απεργίας που πάντως είναι για τα πρωτοβάθμια σωματεία και δη όχι τα πανελλαδικής εμβέλειας. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:01