search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:17
MENU CLOSE

Πού θα εκδηλωθούν καταιγίδες – Η πρόγνωση της ΕΜΥ

09.01.2018 20:29
Καιρός: Καλοκαιρινές μπόρες και καταιγίδες την Κυριακή - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα - Media

 

Οι νεφώσεις και οι τοπικές βροχές- κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά- θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την Τετάρτη.

Μετα το απόγευμα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές, νοτιοανατολικές διευθύνσεις, φτάνοντας στα πελάγη τοπικά τα 7 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τετάρτη:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες, κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ανεμοι: Ανατολικοί, βορειοανατολικοί 3-5 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: Ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 4-6 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Το βράδυ οι βροχές στα κεντρικά και νότια θα ενταθούν και θα σημειωθούν και καταιγίδες, κυρίως στη Στερεά και την Πελοπόννησο, πιθανώς τοπικά ισχυρές. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι; Ανατολικοί, βορειοανατολικοί 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς τη νύχτα τοπικά ισχυρές. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: Ανατολικοί, βορειοανατολικοί 3-4 μποφόρ, που από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4-6 μποφόρ και τοπικά μέχρι 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί, βορειοανατολικοί 4-6 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 3-4 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4-6 μποφόρ και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3-4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα βροχής το βράδυ. Περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες κυρίες τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:16