search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:49
MENU CLOSE

Βιβλική καταστροφή: 13 άνθρωποι θάφτηκαν από λάσπη στη νότια Καλιφόρνια (Video + Photo)

10.01.2018 07:11
Βιβλική καταστροφή: 13 άνθρωποι θάφτηκαν από λάσπη στη νότια Καλιφόρνια (Video + Photo) - Media

 

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και χιλιάδες άλλοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας των κατολισθήσεων λάσπης που έπληξαν τη νότια Καλιφόρνια και ο απολογισμός των θυμάτων είναι πιθανό να αυξηθεί, καθώς ομάδες έρευνας και διάσωσης με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών και ελικοπτέρων συνεχίζουν να επιχειρούν στην πληγείσα περιοχή, τόνισε ο σερίφης της κομητείας Σάντα Μπάρμπαρα Μπιλ Μπράουν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Ο απολογισμός των θυμάτων είναι ακόμη πιο βαρύς από εκείνος της χειρότερης κατολίσθησης λάσπης στην Καλιφόρνια στην πρόσφατη ιστορία, τη 10η Ιανουαρίου 2005, στη Λα Κοντσίτα, μόλις 32 χιλιόμετρα νοτιότερα από την περιοχή η οποία επλήγη την Τρίτη.

Η Άμπερ Άντερσον, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της κομητείας Σάντα Μπάρμπαρα (SBCFD), τόνισε ότι μόλις το 10 ως 15% εκ των κατοίκων που είχαν λάβει εντολή να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους συμμορφώθηκε.

Οι κατολισθήσεις λάσπης ξερίζωσαν δέντρα, παρέσυραν και διέλυσαν αυτοκίνητα και κάλυψαν ολόκληρες γειτονιές, ανέφερε ο σερίφης Μπράουν.

«Ο καλύτερος τρόπος που θα μπορούσα να περιγράψω την κατάσταση είναι πως μοιάζει σαν πεδίο μάχης του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου», είπε ο Μπράουν.

Οι περισσότερες από τις περιοχές που σαρώθηκαν από τις κατολισθήσεις λάσπης είχαν πληγεί τον Δεκέμβριο από την πυρκαγιά «Τόμας», που κατέκαψε τη μεγαλύτερη έκταση στην ιστορία της Πολιτείας της Καλιφόρνιας. Δεν υπάρχει πλέον αρκετή βλάστηση για να απορροφά το νερό, να συγκρατεί το έδαφος και να προστατεύει τους οικισμούς της περιοχής.

Ο αυτοκινητόδρομος 101, κατά μήκος των ακτών της Πολιτείας της Καλιφόρνιας στον Ειρηνικό Ωκεανό, είναι αδιάβατος για περίπου πενήντα χιλιόμετρα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:47