search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:12
MENU CLOSE

Στο Μαξίμου το ΠΑΜΕ μετά την «έφοδο» στο Υπουργείο Εργασίας – «Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο για τις απεργίες»

10.01.2018 07:14
«Ανοιγοκλείνει» η εκλογολογία - Media

Έξω από το Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν πάνω από 60 μέλη του ΠΑΜΕ, διαμαρτυρόμενοι για το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση για τις αλλαγές στην απεργία. Απέκλεισαν για σχεδόν μια ώρα την κεντρική είσοδο, φωνάζαν συνθήματα κατά του νόμου για τις απεργίες.

Η νέα κινητοποίηση του ΠΑΜΕ έρχεται λίγες ώρες μετά την εισβολή στο υπουργείο Εργασίας όπου διαμαρτυρόμενοι έφτασαν μέχρι και στο γραφείο της Έφης Αχτσιόγλου, με την οποία είχαν έντονο διάλογο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Αυτή τη στιγμή εργαζόμενοι από δεκάδες σωματεία του Ιδιωτικού και του Δημόσιου τομέα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, πραγματοποιούν δυναμική παρέμβαση στo Mέγαρο Μαξίμου καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει εδώ και τώρα το άθλιο πολυνομοσχέδιο που τσακίζει το δικαίωμα στην απεργία και φέρνει επέκταση των πλειστηριασμών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, υλοποιεί με σθένος ότι εκκρεμότητες είχαν αφήσει. Προχωράει κατά γράμμα όλες τις παραγγελίες του μεγάλου κεφαλαίου, φέρνοντας νέο γύρο ασφυκτικών μέτρων «δημοσιονομικής προσαρμογής» αλλά και καταστολής των εργατικών-λαϊκών αγώνων. Χέρι-χέρι με τη Νέα Δημοκρατία συμβαδίζουν και ψηφίζουν μέτρα απέναντι στη ζωή και τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού, χτυπώντας παράλληλα την καρδιά των εργατικών-λαϊκών αγώνων, το δικαίωμα στην απεργία.

Το ΠΑΜΕ καλεί σε καθημερινή, μαζική, μαχητική, αγωνιστική δράση τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους ελευθεροεπαγγελματίες, όλο το λαό. Καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να στηρίξουν την ΑΠΕΡΓΙΑ των Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων και να αυξηθούν οι αποφάσεις συμμετοχής για την Παρασκευή 12 Γενάρη (12μμ Ομόνοια), ημέρα που το πολυνομοσχέδιο θα βρίσκεται για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Τη Δευτέρα 15 Γενάρη μέρα ψήφισης των μέτρων, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία σε μεγάλο συλλαλητήριο στις 6μμ στην Ομόνοια.

Φωτογραφίες: 902.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:12