search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:04
MENU CLOSE

Ιερά Σύνοδος: Δεν αποδεχόμαστε τον όρο Μακεδονία και τα παράγωγά του

10.01.2018 12:33
«Βόμβες» Ιεράς Συνόδου για την αναδοχή: Η Πολιτεία στερεί από ορισμένα παιδιά το δικαίωμα ανάπτυξής τους σε «φυσιολογικό οικογενειακό περιβάλλον» - Media

Μη αποδεκτή χαρακτηρίζει η Εκκλησία της Ελλάδος την απονομή του όρου «Μακεδονία» ή παραγώγου του στην ονομασία τρίτου κράτους, σύμφωνα με ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, σε ένα ιδιαίτερα σκληρό ανακοινωθέν, επισημαίνει ότι οι ιεράρχες που διαποιμαίνουν της μητροπόλεις της βόρειας Ελλάδας αγωνιούν.

Το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ θα αποτελέσει – μεταξύ άλλων – ένα από τα αντικείμενα των εργασιών της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλαδος που θα συγκληθεί εκτάκτως στις 7 και 8 Φεβρουαρίου.

 

Το ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου:

«Εξ αφορμής της έντονης διπλωματικής κινητικότητας που υπάρχει για το θέμα των Σκοπίων, και εν συνεχεία της από 15.12.2017 Ανακοίνωσής Της περί της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων η Δ.Ι.Σ. συμμεριζομένη την αγωνία των Ιεραρχών που διαποιμαίνουν τις Ιερές Μητροπόλεις στην περιοχή της Μακεδονίας, αλλά και του λαού, με Απόφασή Της υπενθυμίζει ότι η Εκκλησία έχει μαρτυρήσει με το λόγο και το αίμα κλήρου και λαού την ελληνικότητα της Μακεδονίας από αρχαιοτάτων χρόνων, γι’ αυτό και δεν μπορεί να αποδεχθεί την απονομή του όρου «Μακεδονία» ή παραγώγου του ως συστατικού ονόματος άλλου Κράτους, το οποίο θα έχει επιπτώσεις και στην ονομασία της σχισματικής αυτοαποκαλούμενης εκκλησίας της «Μακεδονίας». Αναμένει δε από την υπεύθυνη Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία διαχειρίζεται το θέμα, να κατανοήσει την ανησυχία Της, που είναι και ανησυχία του οικουμενικού ελληνισμού.
   Η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε να συγκληθεί εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος την Τετάρτη 7 και την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου ε.έ.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:04