search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:05
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Το 2018 θα είναι μια χρονιά μεγάλης πολιτικής αλλαγής

10.01.2018 15:28
Μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία από ΔΕΘ: Η ελληνική πλευρά δεν έριξε ποτέ λάδι στη φωτιά (Live) - Media

 

Να εμπιστευτούν τον ίδιο και τη ΝΔ για «να βγάλει τον τόπο από το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει» ζήτησε από τους πολίτες ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, περιοδεύοντας στην Πιερία.

«Να ξέρετε, φίλες και φίλοι, ότι μπορείτε να με εμπιστευτείτε και να εμπιστευτείτε αυτή την μεγάλη παράταξη, τη ΝΔ, να βγάλει τον τόπο από το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει» είπε ο κ. Μητσοτάκης και αναφερόμενος στο πολιτικό του σχέδιο για τη χώρα, τόνισε ότι μετά από οκτώ χρόνια κρίσης, όλοι γνωρίζουν «μια απλή αλήθεια: ότι αξίζουμε καλύτερα, αξίζουμε κάτι πολύ καλύτερο από τη σημερινή κυβέρνηση, αξίζουμε μια οικονομία η οποία θα αναπτύσσεται με πιο γρήγορους ρυθμούς, αξίζουμε ένα κράτος πιο αποτελεσματικό, που θα σέβεται τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου, αξίζουμε μια αξιόπιστη και υπερήφανη εξωτερική πολιτική, που θα βάζει πάνω από όλα τα συμφέροντα της χώρας». Πρόσθεσε επίσης ότι «εμείς, αυτόν τον αγώνα θα τον συνεχίσουμε με επιμονή και επιμονή και το σχέδιο μας θα φτάσει σε κάθε γωνιά της Ελλάδος».

«Είναι σήμερα σημαντική μέρα για εμένα, γιατί κλείνουμε δύο χρόνια από την εκλογή μου στην προεδρία της ΝΔ» ανέφερε, σε τοποθέτηση του στη Βροντού Πιερίας, ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Και επέλεξα, αντί να μείνω στο γραφείο μου, να κάνω αυτό το οποίο ξέρω να κάνω καλά και έκανα καλά και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής μου εκστρατείας για να εκλεγώ πρόεδρος. Να είμαι κοντά στον κόσμο, να σας σφίξω το χέρι, να σας ευχηθώ από καρδιάς να έχετε μια καλή χρονιά και να ξέρετε, φίλες και φίλοι, ότι μπορείτε να με εμπιστευτείτε και να εμπιστευτείτε αυτή την μεγάλη παράταξη, τη ΝΔ, να βγάλει τον τόπο από το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε, ότι εύχεται και πιστεύει το 2018 να είναι μια χρονιά «μεγάλης πολιτικής αλλαγής», γιατί, όπως είπε, οι πολίτες αξίζουν «κάτι πολύ καλύτερο από τη σημερινή κυβέρνηση», μια πιο αναπτυξιακή πολιτική, μια καλύτερη οικονομία και μια, όπως είπε, «αξιόπιστη και υπερήφανη εξωτερική πολιτική».

Υποστήριξε ότι «υπάρχει ένας καλύτερος δρόμος για μας και για τα παιδιά μας και εφόσον τον βαδίσουμε όλοι μαζί, με συνέπεια με πίστη στις δυνατότητες μας, μπορούμε να ελπίζουμε σε πολλές καλύτερες μέρες».

Υπογράμμισε επίσης, ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του θα μεταφέρουν το μήνυμα «αισιοδοξίας» και «ενότητας» σε κάθε γωνιά της χώρας, «μέχρι να γίνουν εκλογές, όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές», ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, αναφερόμενος και στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

«Εμείς δεν κουραζόμαστε. Εμείς έχουμε αντοχές. Άλλοι κουράζονται. Άλλοι είναι αυτοί οι οποίοι σήμερα, εγκλωβισμένοι μέσα στα ψέματά τους και μέσα στο λαϊκισμό τους, δεν μπορούν να βγουν και να κυκλοφορήσουν στον κόσμο. Άλλοι είναι αυτοί οι οποίοι υποσχέθηκαν ό,τι μπορείτε να φανταστείτε και σήμερα κάνουν τα ακριβώς ανάποδα».

«Ματώνει η αριστερή τους συνείδηση, αλλά ψηφίζουν τα πιο σκληρά μνημονιακά μέτρα. Όπως κάνουν και τώρα με το πολυνομοσχέδιο, το οποίο και αυτό καταργεί επιδόματα και είναι μια άλλη απόδειξη της τραγικής στροφής την οποία έχει κάνει αυτό το κυβερνητικό μόρφωμα, το οποίο δυστυχώς κυβερνά τη χώρα».

Το μεσημέρι, κατά την επίσκεψή του στην Κατερίνη, και περιοδεύοντας στον κεντρικό πεζόδρομο, στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο Κ. Μητσοτάκης άκουσε παράπονα καταστηματαρχών και πολιτών για την υψηλή φορολογία, τον ΕΝΦΙΑ, τους χαμηλούς τζίρους, κά και υπογράμμισε, ότι η ΝΔ όταν ότι όταν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας «αυτό θα αλλάξει».

«Θα μειώσουμε τους φόρους, φίλες και φίλοι, αυτό είναι δέσμευση της ΝΔ και θα συμμαζέψουμε ταυτόχρονα και το κράτος. Και θα προσελκύσουμε επενδύσεις, θα αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κάθε τόπου» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε την ευκαιρία, κατά την επίσκεψη του στα χωριά της Πιερίας, στη Βροντού και στην Καρίτσα, το Λιτόχωρο, να αναφερθεί στα ιδιαίτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι διαθέτει πάρα πολλά, «βουνό, θάλασσα, αγροτική παραγωγή, πολιτισμό» και πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητη η αναβάθμιση των υποδομών, που θα επιτρέψουν την περαιτέρω αξιοποίηση αυτών των συγκριτικών πλεονεκτημάτων, αλλά και την ανάγκη επικοινωνιακής προβολής τους.

Χαρακτηριστικά ανέφερε για τον Όλυμπο, ότι «δεν υπάρχει ούτε ένας ορειβάτης στον κόσμο, που να μη θέλει να ανέβει στο βουνό των Θεών, όπως δεν υπάρχει και μαραθωνοδρόμος στον κόσμο που δε θέλει να τρέξει στον Μαραθώνιο της Αθήνας». Ο πρόεδρος της ΝΔ, μάλιστα, εξέφρασε την επιθυμία, εάν το επιτρέψει το πρόγραμμά του, να υλοποιήσει μαζί με τον γιό του, τον Κωνσταντίνο, ο οποίος τον συνόδευε, μια παλιά του δέσμευση να ανέβει το καλοκαίρι στον Όλυμπο.

Ο κ. Μητσοτάκης, το μεσημέρι, κατά την επίσκεψη του στην Κατερίνη, επισκέφθηκε εμπορικά καταστήματα και καφετέριες, μίλησε με καταστηματάρχες, εργαζόμενους, φωτογραφήθηκε μαζί τους, καθώς και με μαθητές και τέλος κεράστηκε τσικουδιά σε ένα κατάστημα με κρητικά προϊόντα.

Αργότερα, στην Καρίτσα Πιερίας, σε συζήτηση που είχε με τις τοπικές αρχές, σημείωσε τις ιδιαίτερες σχέσεις, τους στενούς δεσμούς και τις κοινές «ευαισθησίες» που έχουν οι Κρητικοί με τους Μακεδόνες, υπενθυμίζοντας ότι ο παππούς του, ως επικεφαλής του σώματος Κρητών εθελοντών, πολέμησε στην πιο αιματηρή μάχη, της Σιάτιστας, την περίοδο των Βαλκανικών Πολέμων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε τη χαρά του, που στη διάρκεια της περιοδείας του είχε την ευκαιρία να δει «παλιούς και παραδοσιακούς αγωνιστές» που πρόσφεραν την υποστήριξη τους στο κόμμα, «όχι μόνο στις καλές, αλλά κυρίως στις δύσκολες στιγμές» και τόνισε ότι είναι, επίσης, ικανοποιημένος που συναντά και νέους φίλους του κόμματος.

«Κάθε κόμμα παραδοσιακό, κόμμα αξιών, λαϊκό κόμμα, όπως είναι η ΝΔ, πρέπει να σέβεται την ιστορία του, αλλά πρέπει ταυτόχρονα να ανανεώνεται και να μπολιάζεται με νέους ανθρώπους, με νέες ιδέες, με νέες σκέψεις, με ανοιχτά μυαλά, να βλέπουμε τι γίνεται στον κόσμο να βλέπουμε πως αλλάζουν τα πράγματα γύρω μας και να βρίσκουμε και εμείς, ως Ελλάδα, τη θέση που μας αξίζει σε αυτόν τον κόσμο που αλλάζει διαρκώς» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η επόμενη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη έχει προγραμματιστεί για το Δίον και την Λεπτοκαρυά και αύριο θα περιοδεύσει στο νομό Πέλλας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:03