search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:11
MENU CLOSE

Ιστορίες «των παιδιών της καρδιάς μας» στο «Checkpoint Alpha»

10.01.2018 15:45
Ιστορίες «των παιδιών της καρδιάς μας» στο «Checkpoint Alpha» - Media

 

Με τις ιστορίες «των  παιδιών  της καρδιάς μας», τα οποία  φιλοξενούνται στα δημόσια και ιδιωτικά Ιδρύματα, περιμένοντας μια ζεστή αγκαλιά, ασχολείται η εκπομπή «Checkpoint Alpha» που παρουσιάζει η Γιάννα Παπαδάκου αυτό το Σάββατο, στη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα.

Με αφορμή τη νομοθετική παρέμβαση, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, μιλάει στη Γιάννα Παπαδάκου, για τις καινοτομίες του νέου νομοσχεδίου, τη διευκόλυνση των διαδικασιών αναδοχής και υιοθεσίας, και τους  στόχους  της κυβέρνησης να μην υπάρχουν στο μέλλον   παιδιά σε Ιδρύματα.

Επίσης, περιγράφει με ποιο τρόπο διευκολύνονται οι διαδικασίες αναδοχής και υιοθεσίας, ώστε να μην εγκλωβίζονται τα παιδιά στα Ιδρύματα και να αναπτύσσεται ως απαράδεκτη συνέπεια το εμπόριο βρεφών. Η Θεανώ Φωτίου επισημαίνει ότι στόχος της είναι οι χρόνοι αναδοχής και υιοθεσίας να μην ξεπερνούν τον ένα χρόνο και η διαδικασία να γίνεται με ασφαλή επιστημονικό και διαφανή τρόπο. Καινοτομία αποτελεί ο ηλεκτρονικός τρόπος καταγραφής, σε Εθνικά Μητρώα, των παιδιών που βρίσκονται σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Ιδρύματα καθώς και ανάδοχων και θετών γονέων, οι οποίοι θα έχουν προηγουμένως πιστοποιηθεί με την απαραίτητη εκπαίδευση.

Ακόμα, στην εκπομπή μιλούν ανάδοχοι και θετοί γονείς καθώς και ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος,  ο οποίος υιοθετήθηκε σε μικρή ηλικία.  

Την ανάγκη να θεσπιστεί ο νέος νόμος  για τις αναδοχές και τις υιοθεσίες, επισημαίνει η πρόεδρος του Κέντρου Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, Σοφία Κωνσταντέλια.

Τέλος, η κάμερα της εκπομπής μπαίνει σε χώρους όπου φιλοξενούνται παιδιά και μιλά με βρεφοκόμους, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, παιδοψυχίατρους και όσους ασχολούνται με τη μέριμνά τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03