search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:23
MENU CLOSE

Πίσω στον Ψυχρό Πόλεμο: Νούμερο ένα εχθρός οι ΗΠΑ για το 70% των Ρώσων

10.01.2018 18:23
Ρωσική παρέμβαση για τα 12 ναυτικά μίλια: Κυρίαρχο δικαίωμα όλων των κρατών - Media
 
Το 66% των Ρώσων θεωρούν ότι η Ρωσία έχει εχθρούς. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της τελευταίας δημοσκόπησης που πραγματοποίησε το ερευνητικό κέντρο Levada-Centr. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση οι Ρώσοι θεωρούν ότι εχθροί είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες σε ποσοστό 68%, η Ουκρανία (29%) και η Ευρωπαϊκή Ένωση (14%). Ένα ποσοστό της τάξεως του 4% θεωρούν ότι εχθροί είναι «δημόσιοι υπάλληλοι, η κυβέρνηση και “οι φίλοι του Πούτιν”», ενώ ένα 5% πιστεύει ότι είναι εχθρός της Ρωσίας είναι οι τρομοκράτες και το «Ισλαμικό Κράτος».
 
Στο ερώτημα αν η Ρωσία έχει εχθρούς μόνο το 21% απάντησε ότι η Ρωσία δεν έχει εχθρούς ενώ το 13 % απάντησε “δεν ξέρω δεν απαντώ”.
 
Τα ποσοστά αυτά διαμορφώθηκαν με βάση την απάντηση στο ερώτημα «ποιόν θα θεωρούσατε εχθρό της Ρωσίας;». Όπως διευκρινίζει το Levada-Centr στην ιστοσελίδα του το ερώτημα αυτό τέθηκε μόνο σε εκείνους που θεωρούν ότι η Ρωσία έχει εχθρούς, χωρίς καμία υπόδειξη και οι ερωτηθέντες μπορούσαν να δώσουν περισσότερες από μία απαντήσεις.
 
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 1-5 Δεκεμβρίου 2017, σε δείγμα 1600 ατόμων σε 48 περιοχές της Ρωσίας σε αστικές και αγροτικές περιοχές. Χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος της προσωπικής συνέντευξης κατ οίκον.
 
(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:23