search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:13
MENU CLOSE

Παρελθόν οι ουρές στον ΟΑΕΔ – Ηλεκτρονικά θα βγαίνει η κάρτα ανεργίας

11.01.2018 13:55
Παρελθόν οι ουρές στον ΟΑΕΔ – Ηλεκτρονικά θα βγαίνει η κάρτα ανεργίας - Media

 

Ηλεκτρονικά θα γίνεται πλέον η εγγραφή των ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ, όπως επίσης και η ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας, από την πρώτη στιγμή και χωρίς τη φυσική παρουσία του ανέργου. Το μέτρο αυτό, θα δρομολογήσει εντός του 2018 ο ΟΑΕΔ, αναφέρει στην συνέντευξη της στο ένθετο «Καριέρα+Εργασία» της ΕΦΣΥΝ, η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, κυρία Μαρία Καραμεσίνη.

«Εκτός από το τηλεφωνικό μας κέντρο που λειτουργεί άρτια, το νέο portal μας που συνεχώς βελτιώνεται και την υπηρεσία υποδοχής σε κάθε Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ) του Οργανισμού, δρομολογούμε σύντομα την ηλεκτρονική εγγραφή των ανέργων και την ηλεκτρονική αίτηση για επίδομα ανεργίας, ως δυνατότητα κάθε ενδιαφερόμενου. Με τον περιορισμό της αναγκαίας φυσικής παρουσίας, θα μειωθούν στο ελάχιστο οι ουρές στα ΚΠΑ», αναφέρει η διοικήτρια του ΟΑΕΔ κα Καραμεσίνη.

Επίσης, παρουσιάζει τα προγράμματα που δρομολογεί ο Οργανισμός, εντός του 2018, τα οποία θα δημιουργήσουν συνολικά 60.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ εκτιμά ότι το ποσοστό της ανεργίας εντός του 2018 θα υποχωρήσει «οπωσδήποτε κάτω του 20% και μάλλον γύρω στο 19,5%».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:12