search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 15:37
MENU CLOSE

Μυστήριο με αυτοκτονία 36χρονου προγραμματιστή του WikiLeaks – Είχε βοηθήσει στη διαρροή e-mail της Χίλαρι Κλίντον

11.01.2018 16:36
Μυστήριο με αυτοκτονία 36χρονου προγραμματιστή του WikiLeaks – Είχε βοηθήσει στη διαρροή e-mail της Χίλαρι Κλίντον - Media

 

Νεκρός βρέθηκε ο 36χρονος γκουρού της τεχνολογίας, Τζέιμς Ντόλαν, χάρη στον οποίο το WikiLeaks απέκτησε πρόσβαση και διέρρευσε e-mail του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου DNC και Podesta, όπως εκείνα της Χίλαρι Κλίντον.

Ο Ντόλαν ανέπτυξε το λογισμικό σύστημα για λογαριασμό του WikiLeaks για τη διαρροή των e-mail.

Ο Σύνδεσμος Ελευθερίας του Τύπου ανακοίνωσε την είδηση θανάτου του, αλλά εκτός από το γεγονός ότι «αυτοκτόνησε κατά τη διάρκεια των γιορτών» λίγες λεπτομέρειες ειπώθηκαν δημοσίως.

Το WikiLeaks επιβεβαίωσε την είδηση θανάτου μέσω Twitter, εξηγώντας ότι ο Τζέιμς Ντόλαν είναι ο δεύτερος συν-δημιουργός της ασφαλούς πλατφόρμας κατασκοπείας που βρέθηκε νεκρός κάτω από ύποπτες συνθήκες.

Ο θάνατος του 36χρονου αφήνει πολλά ερωτηματικά για τις συνθήκες στις οποίες συνέβη…

Το 2012, ο James Dolan, ένας «ήσυχος, μετριοπαθής, σκληρός εργαζόμενος» σύμφωνα με όσους τον γνώριζαν, συνεργάστηκε με τον Aaron Swartz του Reddit και τον δημοσιογράφο Kevin Poulsen για την κατασκευή του πρωτοτύπου SecureDrop, του συστήματος υποβολής υποκλοπών ανοιχτού κώδικα από το WikiLeaks.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 14:52