search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:36
MENU CLOSE

Τ. Γιαννίτσης: Πέντε προτεραιότητες – απάντηση στην κρίση

22.11.2011 14:54
Τ. Γιαννίτσης: Πέντε προτεραιότητες - απάντηση στην κρίση - Media

O υπουργός Εσωτερικών Τ. Γιαννίτσης, έθεσε πέντε προτεραιότητες για την αντιμετώπιση της κρίσης, μιλώντας σε συνέδριο για την ενέργεια. Σύμφωνα με τον νέο υπουργό Εσωτερικών, οι προτεραιότητες είναι οι εξής:

O υπουργός Εσωτερικών, Τ. Γιαννίτσης, έθεσε πέντε προτεραιότητες για την αντιμετώπιση της κρίσης, μιλώντας σε συνέδριο για την ενέργεια. Σύμφωνα με τον νέο υπουργό Εσωτερικών, οι προτεραιότητες είναι οι εξής:

  • Η διασφάλιση της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας.
  • Η αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας, που είναι προϋπόθεση για τη στήριξη από την Ευρώπη και την παραμονή στην ευρωζώνη.
  • Η αντιμετώπιση της αποδυνάμωσης της χώρας (χώρες που έχουν παραγωγική δύναμη μπορούν να κινηθούν με σχετική αυτονομία).
  • Η Ανάπτυξη, η οποία όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, θα αποτελέσει το μέτρο της τελικής μας αποτυχίας ή επιτυχίας και πρέπει να προχωρήσει παράλληλα με τη δημοσιονομική εξυγίανση. (Επιπροσθέτως, επεσήμανε πως οι συνεχείς αναταραχές στο κέντρο της Αθήνας και οι γενικές απεργίες έχουν κόψει 2-3 μονάδες από την αναπτυξιακή διαδικασία, δηλαδή 5-7 δισ. ευρώ).
  • Η βελτίωση της παραγωγικότητας, κάτι που αφορά όχι μόνο τον ιδιωτικό αλλά και τον δημόσιο τομέα.

Ο Τ. Γιαννίτσης, σημείωσε: «Σήμερα, διαφαίνεται πάλι μια θετική προοπτική και ελπίδα. Μια απολύτως τελευταία ελπίδα. Το έδειξαν οι αντιδράσεις σύσσωμης της κοινωνίας τις τελευταίες δυο εβδομάδες, όταν αντιμέτωποι όλοι με το αμείλικτο δίλημμα αν θα πάρουν την ευθύνη της κατάρρευσης με κοινωνικά ανεύθυνες και εθνικά καταστροφικές δράσεις, έκαναν πίσω. Όταν σιωπηρά, αλλά εμφατικά, η κοινωνία στήριξε την επιλογή κυβέρνησης υπό τον Λουκά Παπαδήμο», κατέληξε.

«Για δεκαετίες πορευτήκαμε μια εύκολη και ανέμελη ζωή, όπου οικοδομούσαμε το βιοτικό μας επίπεδο μεταθέτοντας το λογαριασμό στο μέλλον. Φερθήκαμε με ακόμα μεγαλύτερο βαθμό απληστίας από ότι οι άπληστες αγορές που καταγγέλλοντας με πάθος» ανέφερε για να καταλήξει: «Επιπλέον, σήμερα, αντί να δίνουμε μάχες για ένα στρατηγικό σχέδιο εξόδου από τη χειρότερη στιγμή των τελευταίων πολλών δεκαετιών, υπάρχουν φωνές που μας οδηγούν 1300 χρόνια πίσω, επαναλαμβάνοντας τον βυζαντινό διχασμό με το μανδύα του μνημονομάχου και του μνημονολάγνου. Βρισκόμαστε στο σημείο που πρέπει να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση, να αρχίσουμε να ανεβαίνουμε αντί να κατεβαίνουμε».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:26