19/10/2018 23:16:14

Πέθανε ο αληθινός «Dirty Harry» - Ο αστυνομικός που ενέπνευσε τον Κλιντ Ίστγουντ (Video, Photos)

Πέθανε ο αληθινός «Dirty Harry» - Ο αστυνομικός που ενέπνευσε τον Κλιντ Ίστγουντ (Video, Photos) - Media

 

Ίσως είναι γνωστό σε πολύ λίγους, αλλά ο ρόλος που «σφράγισε» την καριέρα του Κλιντ Ίστγουντ, αυτός του σκληρού και ενίοτε ακραίου στις μεθόδους του αστυνομικού «Βρώμικου» Χάρι Κάλαχαν, στηρίζεται σε πραγματικό αστυνομικό του Σαν Φρανσίσκο, ο οποίος έχασε τη μάχη με το θάνατο, μετά από μακρά ασθένεια.

Το όνομά του ήταν Ντέιβ Τόσι και ήταν ο αστυνομικός που ανέλαβε την φρικιαστική υπόθεση του «Zodiac», του καθ' έξιν δολοφόνου, ο οποίος τρομοκράτησε από τα τέλη της δεκαετίας του 1960 ως τις αρχές της δεκαετίας του 1970 το Σαν Φρανσίσκο, σκοτώνοντας συνολικά τέσσερις άνδρες και τρεις γυναίκες.

Ο Τόσι και ο συνεργάτης του, Μπιλ Άρμστρονγκ, ανέλαβαν την υπόθεση το 1969 χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να συλλάβουν τον μανιακό δολοφόνο, η ταυτότητα του οποίου παραμένει ως σήμερα μυστήριο, παρά κάποιες εικασίες που έχουν γίνει από ερευνητές και την αστυνομία.

Ο Τόσι αποτέλεσε το καλούπι πάνω στο οποίο στηρίχθηκαν δεκάδες ρόλοι σκληρών και αδίστακτων αστυνομικών που κάνουν τα πάντα για να συλλάβουν τους «κακούς», ωστόσο, η αστυνομία τον απέσυρε από την υπόθεση του «Zodiac» το 1978, όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε ο ίδιος στείλει ανώνυμα γράμματα σε ΜΜΕ επαινόντας τη δουλειά του.

Η αποτυχία του να πιάσει τον μανιακό τον στοίχειωσε για όλη του τη ζωή, προκαλώντας του έλκη στομάχου και εμμονές και τελικά μόνιμη ζημιά στην υγεία του.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.