search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:19
MENU CLOSE

Φωτίου: Καμία αλλαγή στο πολυνομοσχέδιο – Κατά περίπτωση αναπλήρωση των επιδομάτων εντός 2018

12.01.2018 17:02
Φωτίου: Πιστεύω ότι όλα αυτά για μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις δεν ισχύουν - Media
 
Δεν θα υπάρξουν αλλάγες στο πολυνομοσχέδιο σε σχέση με τα επιδόματα ωστόσο η κυβέρνηση εντός του 2018 θα προχωρήσει στην αναπλήρωση των απωλειών που θα υποστούν στα επιδόματά τους οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι.
 
Τις διευκρινίσεις αυτές έδωσε η αρμόδια υπουργός Θεανώ Φωτίου μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση σύσκεψης στη Βουλή που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, μετά από αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
 
«Είναι λάθος που δημιουργήθηκε αίσθημα καταστροφολογίας στους τρίτεκνους και πολύτεκνους. Σε μια μεταρρύθμιση μπορείς να έχεις απώλειες και θα τις αντιμετωπίσουμε μέσα στο έτος», ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
 
Σημειώνεται ότι η δυσαρέσκεια που έχουν εκδηλώσει αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου για τα οικογενειακά επιδόματα βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης μεταξύ του κ. Φλαμπουράρη, του προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και βουλευτών που διαφωνούν με την ρύθμιση. 
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες στη σύσκεψη συμμετείχαν ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, η γραμματέας της ΚΟ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Ξυδάκης και ορισμένοι βουλευτές που έχουν εκφράσει τις ενστάσεις τους για τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις ενώ αρκετοί πλέον βουλευτές καταλογίζουν στην αρμόδια υπουργό Θεανώ Φωτίου λάθος χειρισμούς και ιδεοληψία στο συγκεκριμένο ζήτημα. 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα το πρωί είδε το φως της δημοσιότητας επιστολή της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργίας Γεννιά προς τον πρωθυπουργό με την οποία του ζητούσε να επανεξετάσει το ζήτημα. Η ίδια πάντως σε δηλώσεις της ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα καταψήφισης της διάταξης. 
 
Η κ. Φωτίου πάντως στην τοποθέτηση της στην Ολομέλεια νωρίτερα σήμερα παραδέχθηκε ότι θα διαπιστώσουν μειώσεις στα επιδόματα που λαμβάνουν οι δύο υψηλότερες εισοδηματικές κατηγορίες των τριτέκνων και των πολυτέκνων. Ωστόσο, όπως ανέφερε «είμαστε εδώ ώστε να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε ακόμη και αυτές τις μειώσεις», χωρίς πάντως να ξεκαθαρίσει αν οι αλλαγές γίνουν πριν ή μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα. 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:19