22/08/2019 04:57:15

Πώς να αναγνωρίσετε έναν ψυχοπαθή - Αυτά είναι τα αγαπημένα του θέματα συζήτησης

Πώς να αναγνωρίσετε έναν ψυχοπαθή - Αυτά είναι τα αγαπημένα του θέματα συζήτησης - Media

 

Η ψυχοπάθεια ή, όπως είναι η επίσημη ονομασία της, το Σύνδρομο Αντικοινωνικής Προσωπικότητας αποτελεί ένα από τα πιο εκτεταμένα πεδία έρευνας στο χώρο της ψυχιατρικής και της ψυχολογίας, καθώς τα χαρακτηριστικά της είναι μάλλον δυσδιάκριτα.

Αν και οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει μια σειρά ιδιοτήτων που χαρακτηρίζει τα περισσότερα άτομα που θεωρούνται ότι έχουν ψυχοπαθητική προσωπικότητα, πάντα υπάρχουν νέα ερευνητικά ευρήματα που προσθέτουν κι άλλα, μάλλον ανησυχητικά, χαρακτηριστικά.

Πρόσφατα, ερευνητική ομάδα στο πανεπιστήμιο Κορνέλ, μελέτησε τη συμπεριφορά ψυχοπαθών, επικεντρώνοντας στα αγαπημένα θέματα συζήτησής τους και διαπίστωσε ότι τα άτομα αυτά λατρεύουν να συζητούν για τα τρία αυτά θέματα:

  • Φαγητό
  • Χρήματα
  • Σεξ

Το εντυπωσιακό είναι ότι ενώ ένας ψυχοπαθής μπορεί να θυμάται και να περιγράψει με άκρα λεπτομέρεια το πρωινό που πήρε την ημέρα που πραγματοποίησε ένα έγκλημα, έδειχναν μια απέχθεια έναντι της συζήτησης για θέματα όπως

  • Οικογένεια
  • Θρησκεία
  • Πνευματισμός

Πάντως, οι ερευνητές της ομάδας του Κορνέλ τονίζουν ότι το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό εντοπίζεται κυρίως -αν όχι αποκλειστικά- σε ψυχοπαθείς με εγκληματικές τάσεις και δη με δολοφονίες στο ενεργητικό τους.

Ωστόσο, αν κάποιο άτομο στον κύκλο σας έχει «κόλλημα» με τις συζητήσεις γύρω από το φαγητό, το σεξ και τα λεφτά, καλό είναι να έχετε τις κεραίες σας όρθιες και για κάποια άλλα χαρακτηριστικά...

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.