search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:03
MENU CLOSE

Αντωνοπούλου: Το επίδομα δεν θα έπρεπε να είναι το κίνητρο για την επίλυση του ζητήματος της υπογεννητικότητας

13.01.2018 08:36
Ράνια Αντωνοπούλου: Νιώθω την ανάγκη να πω τη δική μου αλήθεια - Media

 

Τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει αναφορικά με τις περικοπές των επιδομάτων στους πολυτέκνους σχολίασε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, τονίζοντας ότι το επίδομα δεν θα έπρεπε να είναι το κίνητρο για την επίλυση του ζητήματος της υπογεννητικότητας. 

«Είναι σαφές ότι πάνω από 700.000 οικογένειες θα ωφεληθούν ενώ 50 με 60.000 θα δουν ελαφρά μείωση. Όταν συνδέουμε την υπογεννητικότητα με το τέταρτο παιδί το κριτήριο δεν είναι το επίδομα αλλά οι θέσεις εργασίας και το εάν μία οικογένεια θα μπορεί να προβλέπει το μέλλον της. Φυσικά πρέπει να υποστηρίζονται τα νοικοκυριά αλλά δεν είναι πρωταρχικό στοιχείο τα επιδόματα», είπε. 

Αναφορικά με τους πλειστηριασμούς η κ. Αντωνοπούλου σημείωσε: «υπάρχει δέσμευση και μπορούμε να φιλοδοξούμε πως θα καλυτέρευση η κατάσταση αναφορικά με το όριο των 300.000 ευρώ για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας». 

Από το Ιανουάριο του 2015 μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί 300.000 θέσεις εργασίας εκ των οποίων πλήρους απασχόλησης έχουμε 2 στις 3 θέσεις σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ». 

Αναφερόμενη στην επόμενη ημέρα στα εργασιακά η κ. Αντωνοπούλου είπε «θα αυξήσουμε τα εισοδήματα αλλά θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για να διαφυλάξουμε και να αυξήσουμε παράλληλα και τις θέσεις εργασίας. Υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό στα εργασιακά ειδικά μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια». 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:01