search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:18
MENU CLOSE

Ρωσία: Εξαιρετικά αρνητικά τα σχόλια Τραμπ για το Ιράν

13.01.2018 09:29
Ρωσία: Εξαιρετικά αρνητικά τα σχόλια Τραμπ για το Ιράν - Media

 

Η Μόσχα θεωρεί “εξαιρετικά αρνητικά” τα σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε σχέση με τη συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα που επιτεύχθηκε το 2015 μεταξύ της Τεχεράνης και των έξι μεγάλων δυνάμεων, τόνισε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ, σε δηλώσεις του που μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ο Τραμπ έστειλε τελεσίγραφο χθες προειδοποιώντας τους ευρωπαίους συμμάχους του και το αμερικανικό Κογκρέσο ότι πρέπει να συνεργαστούν μαζί του για να διορθώσουν “τα καταστροφικά κενά” που υπάρχουν στη συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, διαφορετικά οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από αυτήν.

Η συμφωνία που έχει στόχο τον περιορισμό των πυρηνικών δραστηριοτήτων της Τεχεράνης και δεν της επιτρέπει να αποκτήσει ατομικό όπλο, υπογράφηκε πανηγυρικά τον Ιούλιο του 2015 στη Βιένη έπειτα από δύσκολες διαπραγματεύσεις δέκα ετών μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία) και της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:17