search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:06
MENU CLOSE

Σύσκεψη υπό Τσίπρα για τρίτη αξιολόγηση

13.01.2018 10:39
Κυβέρνηση: Παράνομη και αντιδημοκρατική η γαλάζια επιχείρηση τρομοκράτησης βουλευτών - Media

 

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου πραγματοποιείται αυτή την ώρα για το πολυνομοσχέδιο λίγες ώρες μετά και τη γκρίνια βουλευτών που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής για διάφορα θέματα, κατά την πρώτη μέρα συζήτησης στην Ολομέλεια. 

Σύμφωνα με το Μαξίμου, πάντως, το οποίο επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις περί συναγερμού μετά τη γκρίνια που έχει εκδηλωθεί, η σύσκεψη δεν αφορά στενά το παρόν πολυνομοσχέδιο αλλά συνολικά μια επισκόπηση στα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, στη σύσκεψη μετέχουν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Χουλιαράκης, Γιώργος Σταθάκης Έφη Αχτσιόγλου, Σταύρος Κοντονής, Ανδρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης, Θεανώ ΦωτίουΌλγα Γεροβασίλη, Χρήστος Σπίρτζης, καθώς επίσης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο ΓΓ Συντονισμού της κυβέρνησης Δημήτρης Παπαγιαννάκος.

Σημειώνεται, πως το βασικό πρόσωπο που συγκεντρώνει τις τελευταίες μέρες την κριτική των βουλευτών είναι η  αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, για τις περικοπές οικογενειακών επιδομάτων σε τριτέκνους και πολυτέκνους. Η γραμμή περί εξορθολογισμού του οικογενειακού επιδόματος, περί αύξησης του συνολικού κονδυλίου για τα επιδόματα και περί ενίσχυσης των οικογενειών με ένα και δύο παιδιά, δεν ικανοποίησε τους βουλευτές, ωθώντας χθες το απόγευμα στη Βουλή σε σύσκεψη του προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με την αναπληρώτρια υπουργό και βουλευτές απ’ όπου προέκυψε πως αλλαγές στο παρόν πολυνομοσχέδιο δεν μπορούν να γίνουν, ωστόσο η κυβέρνηση θα προσπαθήσει μέσα στο 2018 να αναπληρώσει τις περικοπές προς αυτές τις κατηγορίες δικαιχούχων. 

Υπενθυμίζεται, ότι για το θέμα των οικογενειακών επιδομάτων επιστολή απέστειλε και η βουλευτής Γεωργία Γεννιά, η οποία ανεξήγητα διέρρευσε μέσω του βουλευτή της ΝΔ Χρίστου Δήμα. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε στη συνέχεια πως δεν υπάρχει κανένα θέμα καταψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Γκρίνιες εκδηλώθηκαν και για το ζήτημα των καζίνο και την προστασία εργαζομένων σε αυτά καθώς και για το θέμα της μείωσης του αριθμού των υποθηκοφυλακείων της χώρας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:03