18/02/2020 20:44:26

Ανοίγει «ο ασκός του Αιόλου» για το Facebook - Ανίκανο να σταματήσει το εκδικητικό πορνό

Ανοίγει «ο ασκός του Αιόλου» για το Facebook - Ανίκανο να σταματήσει το εκδικητικό πορνό  - Media

 

Ο Paul Tweed, εμπειρογνώμονας για την προστασία της ιδιωτικής ζωής αναφέρει στον Guardian ότι το γραφείο του κατακλύστηκε από ερωτήσεις χρηστών που ισχυρίζονται ότι γυμνές και ακατάλληλες φωτογραφίες τους είχαν αναρτηθεί στο Facebook, στο Twitter και σε άλλους ιστότοπους.

Οι εξελίξεις έγιναν γνωστές καθώς μια έφηβη έφθασε σε μια εξωδικαστική συμφωνία με τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης για μια υπόθεση με γυμνές εικόνες της που δημοσιεύθηκαν στο facebook. Η νομική ομάδα της έφηβης ανέλαβε την υπόθεση αφού η φωτογραφία της εμφανίστηκε στο Facebook αρκετές φορές μεταξύ Νοεμβρίου 2014 και Ιανουαρίου 2016. Oι δικηγόροι της έκαναν λόγο για κατάχρηση ιδιωτικών πληροφοριών, αμέλεια και παράβαση του νόμου περί προστασίας δεδομένων.  

Δήλωσαν ότι ο διακανονισμός αυτός φέρνει αλλαγές από την άποψη του τρόπου με τον οποίο τα δίκτυα κοινωνικών μέσων όπως το Facebook θα πρέπει να ανταποκρίνονται σε άσεμνα και καταχρηστικά μηνύματα και εικόνες που δημοσιεύονται στους ιστοτόπους τους.

Ο Tweed δήλωσε ότι δεν μπόρεσε να αποκαλύψει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τις υποθέσεις που εκκρεμούν στην Ιρλανδική Δημοκρατία για να προστατεύσει το απόρρητο των πελατών του.  

Το Facebook έχει ανακοινώσει ότι έχει αναπτύξει νέα τεχνολογικά εργαλεία για να βοηθήσει τα θύματα της λεγόμενης πορνογραφίας εκδίκησης και ότι το δίκτυο αντιμετωπίζει σοβαρά το θέμα.  

O εκπρόσωπος του Facebook ανέφερε: «Η υπόθεση αυτή συνεχίζεται εδώ και αρκετά χρόνια. Για νομικούς λόγους, είμαστε ελεύθεροι να δηλώσουμε ότι δεν έχει εκδοθεί απόφαση στην προκειμένη περίπτωση και ότι δεν έχει υπάρξει καθορισμός οποιασδήποτε πραγματικής ή ενδεχόμενης ευθύνης για το Facebook». 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.