search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:36
MENU CLOSE

Πέθανε ο Θοδωρής Μιχόπουλος

14.01.2018 08:00
Βαρύ πένθος για την Κωνσταντίνα Μιχαήλ - «Πάει μπαμπάκα μου, τέλειωσαν οι μάχες μας» - Media

 

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Θοδωρής Μιχόπουλος, πρώην στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ο δημοσιογράφος άφησε την τελευταία του πνοή, στις 3:30 τα ξημερώματα της Κυριακής, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο από ανακοπή καρδιάς. 

Ο γνωστός δημοσιογράφος, μέχρι πρόσφατα υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, είχε εργαστεί επί πολλά χρόνια στην ιδιωτική και στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Ενώ αρθρογραφούσε στην εφημερίδα «Εποχή».

Στην ΕΡΤ, διετέλεσε αρχισυντάκτης για χρόνια δελτίων ειδήσεων και υπήρξε η ψυχή πολλών επιτυχημένων δημοσιογραφικών εκπομπών.

Υπηρέτησε τη δημοσιογραφία και από θέσεις ευθύνης σε άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς και εφημερίδες.

Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα στις 4 μμ στο Πρώτο Νεκροταφείο. 

Παράκληση της οικογένειας αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές στη Διεθνή Αμνηστία (ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ- GR2601101510000015148030784 – ONOMA ΔIKAIOYXOY «ΔIEΘNHΣ AMNHΣTIA EΛΛHNIKO TMHMA»). 

Συλληπητήρια από τον πολιτικό κόσμο

Έφυγε ένας σπάνιος δημοσιογράφος, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Πέθανε  τα ξημερώματα ο Θοδωρής Μιχόπουλος, στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και πρώην διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού. Ο Θοδωρής Μιχόπουλος ήταν αφοσιωμένος αριστερός, σπάνιος δημοσιογράφος και υπέροχος άνθρωπος», αναφέρει η ανακοίνωση του Μαξίμου.

Παππάς: Αντίο φίλε

Σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, έγραψε για την απώλεια του Θοδωρή Μιχόπουλου: «Αντίο φίλε Θόδωρε, ήσουν πολύτιμος».

Βούτσης: Τίμησε μέχρι την τελευταία στιγμή τον χώρο της ενημέρωσης

«Ο Θοδωρής Μιχόπουλος υπήρξε ένας διαπρεπής δημοσιογράφος που καθ’ όλη την πολυετή πορεία του, τόσο στα ραδιοτηλεοπτικά όσο και στα έντυπα Μέσα, τίμησε μέχρι και την τελευταία στιγμή ως λειτουργός τον χώρο της ενημέρωσης», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. 

«Τον Θοδωρή διέκριναν πάντα το ήθος, η ακεραιότητά και η ευγένεια, καθιστώντας τον παράδειγμα στους νεότερους δημοσιογράφους. Πάνω απ’ όλα όμως ο Θοδωρής Μιχόπουλος ήταν ένας καλός φίλος, ένας συνεπής σύντροφος της ανανεωτικής, κομμουνιστικής και της ευρύτερης ριζοσπαστικής Αριστεράς. Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την αιφνίδια απώλειά του και τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του», σημειώνει. 

Τζανακόπουλος: Αντίο παππού 

Με τη φράση «Αντίο “παππού”», σε ανάρτηση του στο twitter, ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, αποχαιρετά τον δημοσιογράφο Θοδωρή Μιχόπουλο, ο οποίος είχε διατελέσει και επικεφαλής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Μπακογιάννη: Είχε φίλους παντού

Τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια και τους φίλους του Θοδωρή Μιχόπουλου, εκφράζει με ανάρτησή της στο twitter η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του Θοδωρή Μιχόπουλου. Ενός δημοσιογράφου που διακρινόταν για το ήθος και την εργατικότητά του και είχε φίλους σε όλους τους χώρους».

Χρηστίδης: Η πορεία του θα μείνει ανεξίτηλη

«Η πορεία του Θόδωρου Μιχόπουλου στο δημοσιογραφικό χώρο θα μείνει ανεξίτηλη. Όπου και αν εργάστηκε, έδειξε ευσυνειδησία, συνέπεια, αξιοπρέπεια. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια», δήλωσε μέσω Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης.

Θεοδωράκης: Ήταν έντιμος και λεβέντης

Τα συλλυπητήρια του για την απώλεια του Θοδωρή Μιχόπουλου εξέφρασε  με ανάρτησή του στο Τwitter ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Άλλη μια κεραμίδα πρωί Κυριακής. Πέθανε ξαφνικά ο δημοσιογράφος Θοδωρής Μιχόπουλος. Παλιός φίλος και πολιτικός αντίπαλος τα τελευταία χρόνια. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Ο Θοδωρής ήταν έντιμος και λεβέντης. Τα συλλυπητήρια μου σε όσους τον αγάπαγαν», έγραψε. 

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχαιρετούμε με θλίψη και οδύνη τον σύντροφο, συναγωνιστή, συνεργάτη και φίλο

«Αποχαιρετούμε με θλίψη και οδύνη τον σύντροφο, συναγωνιστή, συνεργάτη και φίλο Θοδωρή Μιχόπουλο, που τόσο ξαφνικά και πρόωρα έφυγε από τη ζωή», αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του, ο ΣΥΡΙΖΑ

«Ο Θοδωρής Μιχόπουλος γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας το 1952. Οργανώθηκε στην Αριστερά από τα χρόνια των σπουδών του, πρώτα στην ΟΣΕ. Η πρώτη του επαφή με τον χώρο της ανανεωτικής κομουνιστικής Αριστεράς έγινε μέσω της συνεργασίας του με το περιοδικό «Κομουνιστική Θεωρία και πολιτική», με υπεύθυνο τον Γρηγόρη Γιάνναρο. Ακολούθησε η ένταξή του στο ΚΚΕ (εσωτερικού), την ΑΚΟΑ, τον ΣΥΡΙΖΑ. Κορυφαίος δημοσιογράφος των εφημερίδων και της τηλεόρασης, ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία από την Αυγή. Μάχιμος συνδικαλιστής του χώρου, υπήρξε πολλές φορές υποψήφιος στην ΕΣΗΕΑ. Κατά τη διάρκεια της μακράς και λαμπρής σταδιοδρομίας του ανέλαβε θέσεις ευθύνης σε μια σειρά από ΜΜΕ, εργαζόμενος για πολλά χρόνια στην ΕΡΤ, αλλά και στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ΑΝΤΕΝΝΑ, ΣΚΑΙ, και ΣΤΑΡ. Εργάστηκε άοκνα για το κόμμα, συντελώντας αποφασιστικά στην επικοινωνιακή προβολή, τις προεκλογικές εκστρατείες, αλλά και την καθημερινή δουλειά. Διετέλεσε διευθυντής του γραφείου Τύπου και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, εργάστηκε στο πλευρό του υπουργού Οικονομικών Ε. Tσακαλώτου, ενώ, ακόμα και μετά τη συνταξιοδότησή του, έγραφε στην Εποχή και την Αυγή», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Θοδωρής Μιχόπουλος ήταν αριστερός δημοσιογράφος πρώτης γραμμής, ένας αταλάντευτος αγωνιστής που έδωσε όλες του τις δυνάμεις, μέχρι την τελευταία στιγμή, στην υπόθεση της ανανεωτικής Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, της επικοινωνιακής δουλειάς και των κομματικών μέσων. Η συνέπειά του, η προσήλωσή του στην υπόθεση της Αριστεράς, το χιούμορ του, η στρατηγική σκέψη και η ευφυΐα του Θοδωρή Μιχόπουλου θα μας λείψουν. Κυρίως, όμως, θα μας λείψει η ανθρωπιά και η αυθεντικότητά του. Υπήρξε ένας πολύτιμος σύντροφος και ένας αγαπημένος φίλος για όσους τον γνώρισαν. Η απώλειά του, είναι πραγματικά επώδυνη. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στον γιο του, την οικογένειά του, τους φίλους, τους συναδέλφους και τους συντρόφους του», καταλήγει. 

ΔΗΜΑΡ: Άφησε τη σφραγίδα του στην ενημέρωση

Τη βαθιά της θλίψη εκφράζει η ΔΗΜΑΡ για τον θάνατο του Θοδωρή Μιχόπουλου, «ενός δημοσιογράφου που άφησε τη σφραγίδα του στην ενημέρωση υπηρετώντας με επιτυχία σε θέσεις ευθύνης στους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας και σε εφημερίδες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. «Διακρίθηκε», σημειώνει, « για το ήθος την ευγένεια και την εργατικότητα του. Συνεπής πάντα στις ιδέες του. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

ΕΣΗΕΑ: Υπερασπίστηκε τις ιδέες του έως και το ξαφνικό του τέλος 

«Ο Θοδωρής Μιχόπουλος υπήρξε ένας δημοσιογράφος που εργάστηκε σκληρά και γόνιμα με επαγγελματική ευσυνειδησία. Οι συνάδελφοι και όσοι συνεργάστηκαν μαζί του θα τον θυμούνται για το ήθος, την απλότητα και το χιούμορ του. Υπήρξε δημοσιογράφος με εξαιρετική ικανότητα στην πολιτική ανάλυση αλλά και την επικοινωνία. Έμεινε σταθερός στις απόψεις του και υπερασπίστηκε τις ιδέες του έως και το ξαφνικό του τέλος. Κέρδισε τη συμπάθεια και την αναγνώριση ακόμα και από τους πολιτικούς του αντιπάλους, γιατί ήταν γνήσιος και αυθεντικός», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Άφησε πίσω του το ξεχωριστό αποτύπωμα του Δημοσιογράφου

«Ο Θόδωρος Μιχόπουλος έφυγε αιφνίδια από τη ζωή, αφήνοντας όμως πίσω του το ξεχωριστό αποτύπωμα του Δημοσιογράφου που τίμησε ακούραστα το λειτούργημα της ενημερωσης με ανιδιοτέλεια, εντιμότητα, πάθος για την αλήθεια», επισημαίνει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκφράζοντας τα πιο θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:36