search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:41
MENU CLOSE

Ο Τζίμης Πανούσης και η Εκκλησία: «Είμαι εξομολόγος του κοινού μου»

14.01.2018 11:23
Αν. Πανούσης: Κρίσιμη η σωστή εφαρμογή του νέου Πτωχευτικού Κώδικα - Media

 

Ο Τζίμης Πανούσης και η Εκκλησία θα μπορούσαν να θεωρηθούν δυο έννοιες εκ διαμέτρου αντίθετες, ωστόσο, στα σατιρικά έργα του καλλιτέχνη η εκκλησία και ό,τι την αφορά είχε πάντα περίοπτη θέση.

Ακόμα και η εμφάνισή του παρέπεμπε σε ιερέα, μέχρι βεβαίως το σπινθιροβόλο βλέμμα του προς τον συνομιλητή του να ισορροπήσει την κατάσταση.

Κι όμως, η σχέση του Τζίμη Πανούση με την Εκκλησία δεν περιοριζόταν μόνο «επί σκηνής». Ο καλλιτέχνης που συχνά ταξίδευε στο εξοχικό του στην Άνδρο, επισκεπτόταν συχνά ένα μοναστήρι και συνομιλούσε για ώρες με τους μοναχούς που ζουν εκεί.

Λόγω του παρουσιαστικού του, αρκετοί ήταν οι πιστοί που τον περνούσαν για παπά και του φιλούσαν το χέρι:

«Δεν πειράζει, κοντεύω να το συνηθίσω! Με τόσους ρόλους παπάδων που έχω παίξει σχεδόν βρίσκω… φυσιολογικο να μου φιλάνε το χέρι! Τώρα ετοιμάζομαι για να παίξω και τον ρόλο ενός μοναχού! Άλλωστε είναι αρκετοί αυτοί που με χαιρετούν στον δρόμο νομίζοντας με παπά! Δεν τους απογοητεύω: Τους αντιχαιρετώ και συνεχίζω! Αν το σκεφτείς η δουλειά που κάνω μοιάζει με του παπά. Μαζεύω από τον κόσμο αυτά που θέλει να πει, αυτά για τα οποία θέλει να ξεσπάσει. Τον “εξομολογώ” δηλαδή. Και μετά του τα ξαναδίνω πίσω για να γελάσει. Βοηθώ να εκτονωθούν. Άρα είμαι εξομολόγος του κοινού μου» είχε πει λίγους μήνες πριν.

Ο Τζίμης Πανούσης έφυγε από τη ζωή το απόγευμα του Σαββάτου σκορπώντας τη θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο και όχι μόνο. Πριν περίπου ένα μήνα ο καλλιτέχνης είχε υποστεί καρδιακή προσβολή, καταφέρνοντας να επανέλθει. Αυτή τη φορά, όμως, η καρδιά του δεν άντεξε… Πέθανε από ανακοπή καρδιάς στα 64 του χρόνια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24