search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:18
MENU CLOSE

Μητέρα Βρετανού τζιχαντιστή εξομολογείται: Ο κόσμος μου κατέρρευσε όταν το έμαθα (Photos)

15.01.2018 16:47
Μητέρα Βρετανού τζιχαντιστή εξομολογείται: Ο κόσμος μου κατέρρευσε όταν το έμαθα (Photos) - Media

 

Την καρδιά της άνοιξε μια Βρετανή μητέρα για τι στιγμή που ανακάλυψε ότι ο γιος της Τόμας Έβανς έγινε τζιχαντιστής.

Σε προηγούμενες συνεντεύξεις της, η Σάλι παραδέχτηκε ότι «ανακουφίστηκε» όταν έμαθε ότι ο γιος της σκοτώθηκε ενώ πολεμούσε στην Κένυα το 2015.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της στους Times, είπε ότι ο Τόμας «καιγόταν στην κόλαση» για τα φρικιαστικά εγκλήματά του.

Σημειώνεται ότι ο Τόμας Έβανς άλλαξε το όνομά του σε Αμπντούλ Χακίμ, έφυγε από το σπίτι του στην πόλη Γουίκομ της Μεγάλης Βρετανίας το 2011 για να σκοτώσει αθώους ανθρώπους και να πυρπολήσει σχολεία υπηρετόντας την τρομοκρατική οργάνωση Αλ-Σαμπάμπ.

Σε ερώτηση για το τι του συνέβη και αποφάσισε να ακολουθήσει αυτό το «μονοπάτι», μητέρα του Σάλι απάντησε: «Μακάρι να είχα τις απαντήσεις, μακάρι να ήξερα… Έφυγε για την Αίγυπτο και είπε ότι ήθελε να μάθει αραβικά». Επιπλέον, αποκάλυψε ότι διατηρούσε την επικοινωνία μαζί του στην αρχή, αλλά στη συνέχεια ο γιος της εξαφανίστηκε για τέσσερις μήνες.

«Όταν μας είπε ότι ήταν με την οργάνωση Αλ-Σαμπάμπ, ο κόσμος μου κατέρρευσε», δήλωσε η Σάλι και πρόσθεσε: «Υπήρχε πάντα κάτι μέσα μου που ευχόταν ότι θα επέστρεφε, αλλά προφανώς όχι».

Ωστόσο, η Σάλι επέμεινε ότι δεν ήταν το Ισλάμ που είχε μετατρέψει το γιο της σε τρομοκράτη και εξήγησε ότι «η ερμηνεία του για το Ισλάμ δεν ήταν σωστή». Κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής κλήσης, ο Τόμας είπε ότι παντρεύτηκε ένα 13χρονο κορίτσι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:16