search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:52
MENU CLOSE

Ισχυρός σεισμός 4,4 Ρίχτερ ταρακούνησε την Αττική – Η μετασεισμική ακολουθία (Photo)

15.01.2018 20:25
Ισχυρός σεισμός 4,4 Ρίχτερ ταρακούνησε την Αττική - Η μετασεισμική ακολουθία (Photo) - Media

 

Ισχυρή σεισμική δόνηση 4.4 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 22.24 της Δευτέρας. Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Αττική.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Αστεροσκοπείου, Γεράσιμο Παπαδόπουλο, με τον οποίο επικοινώνησε το “Π” αμέσως μετά τη σεισμική δόνηση, “το επίκεντρο είναι μεταξύ Μαραθώνα και Σχοινιά (στην περιοχή της Σταμάτας). Η πρώτη μέτρηση δείχνει 4,4 Ρίχτερ”, εκτίμηση που επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα με την επίσημη ανακοίνωση για το μέγεθος του σεισμού. 

Αυτός ο σεισμός εντάσσεται στη σειρά των “μικροσεισμών” κάτω των 3 Ρίχτερ, όπως ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, που έχουν ξεκινήσει στην Αττική από τις 2 Ιανουαρίου. Η συγκεκριμένη περιοχή, πάντως, δεν έχει ιστορικό μεγάλων σεισμών. 

Η επίσημη ανακοίνωση

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε πως οι σεισμογράφοι των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου κατέγραψαν στις 22:24 ασθενή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 4.4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που προέρχεται από απόσταση 24 χιλιόμετρα ΒΑ της Αθήνας όπου εντοπίζεται και το επίκεντρο της δόνησης. 

Η διάρκεια του σεισμού

Ο σεισμός, ήταν ισχυρός σε ένταση και είχε διάρκεια 6 δευτερολέπτων, ένω έγινε αισθητός σε όλη την Αττική. Δεν έχουν αναφερθεί προς το παρόν ζημιές. Όσον αφορά τους μετασεισμούς, ήταν μεταξύ 2-2,6 Ρίχτερ τις επόμενες δυο ώρες.

Ευθ. Λέκκας: Από αυτή την περιοχή δεν έχουμε μεγάλο σεισμό

«Δεν υπάρχει ιδιαίτερος κίνδυνος θα πρέπει να ηρεμήσουμε. Από την περιοχή της Σταμάτας δεν μπορούμε να έχουμε μεγάλο σεισμό, αν και σεισμογενής, έχει μικρά ρήγματα» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας.

Σεισμοί και σε Τρίπολη, Σαντορίνη

Σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν κατά της διάρκεια της νύχτας τη Δευτέρα, τόσο στην Τρίπολη, όσο και στην Σαντορίνη. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:51