search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:31
MENU CLOSE

Ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή: Στεγνώνει η λίμνη Βαϊκάλη (Photos)

16.01.2018 16:22
Ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή: Στεγνώνει η λίμνη Βαϊκάλη (Photos) - Media
 
Η στάθμη της λίμνης Βαϊκάλης εξακολουθεί να υποχωρεί, όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής της Υδρομετρικής Υπηρεσίας της Ρωσίας Ρομάν Βίλφαντ κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου. Σύμφωνα με τον ίδιο η στάθμη της λίμνης υποχώρησε κατά 6 εκατοστά και οι προβλέψεις είναι αρνητικές.
«Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουμε, σήμερα η στάθμη της Βαϊκάλης είναι κάτω του φυσιολογικού ορίου, το οποίο ορίζεται στα 456 μέτρα με βάση την κλίμακα του Ειρηνικού Ωκεανού, κατά 6 εκατοστά ( τα 456 μέτρα είναι το ελάχιστο επίπεδο στο οποίο πρέπει να βρίσκεται η στάθμη-σ.σ) δήλωσε ο Βόλφαντ.
Το πρόβλημα που υπάρχει όσον αφορά την στάθμη της Βαϊκάλης «ακούγεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αλλά να που αυτή την στιγμή η στάθμη αυτή είναι χαμηλότερη απ’ ότι ήταν το 2015-2017» δήλωσε ό Βολφαντ προβλέποντας ότι «την 1η Μαΐου η στάθμη θα φθάσει στο πιο χαμηλό επίπεδο της».
 
(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:31