search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:19
MENU CLOSE

Τσίπρας σε ΠΓ: Πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα δεν θέλουν να πετύχει η χώρα

17.01.2018 18:59
Τσίπρας στην Πάτρα: Πατριωτισμός δεν είναι οι μίζες - Media
 
Οι βασικοί άξονες του επόμενου διαστήματος και ο απολογισμός  για την τρίτη αξιολόγηση συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της Πολιτική Γραμματείας το απόγευμα της Τετάρτης στην  Κουμουνδούρου στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επικείμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την Παρασκευή και το Σάββατο.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες αν και δεν έγινε εκτεταμένη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο υπήρξε θετική αποτίμηση για την γ’ αξιολόγηση, ενώ αναφορικά με τη συζήτηση για τις διαπραγματεύσεις γύρω από την έξοδο από το πρόγραμμα ακούστηκαν απόψεις  για το ποιες θα είναι οι κεντρικές επιδιώξεις  ενώ τονίστηκε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε θετική πορεία όπως δείχνει και η κίνηση των ομολόγων  αλλά επισημάνθηκε ότι πρέπει η κυβέρνηση να είναι καλά προετοιμασμένη γιατί υπάρχουν δυνάμεις κυρίως στην Ελλάδα  – όπως η ΝΔ – που δε θέλουν να δουν καλή εξέλιξη, κάτι που όπως ειπώθηκε δεν είναι «σοβαρή εθνική στάση».
 
Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε πως  «υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα που δε θέλουν να δουν την χώρα να πετυχαίνει αλλά έχουμε οικοδομήσει συμμαχίες στην ΕΕ που πρέπει να αξιοποιήσουμε για να πετύχουμε την έξοδο της χώρας από τη μνημονιακή επιτροπεία τον Αύγουστο του 18». Επίσης, στελέχη του κόμματος επισήμαναν ότι είναι  θεμελιώδης αλλαγή η έξοδος από το μνημόνιο αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα έχει τα περιθώρια να κάνει ό,τι θέλει.  
 
Αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων που επίσης απασχόλησε τη συνεδρίαση, σημειώθηκε ότι είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί κοινωνική και πολιτική συναίνεση και να εξηγήσει η κυβέρνηση στο λαό τι έχει συμβεί από το 1992 έως σήμερα, ώστε να ηττηθούν οι εθνικιστικές θέσεις και όλοι να καταλάβουν ότι έχουν τεράστια ευθύνη και να τοποθετηθούν χωρίς να παίζουν «κρυφτούλι». Και ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε το κόμμα να πάρει πρωτοβουλίες ώστε ο κόσμος να μάθει την πραγματική ιστορία του ζητήματος. 
 
Κατά πληροφορίες, το θέμα της στάσης του Πάνου Καμμένου απέναντι στο ζήτημα, δεν συζητήθηκε εκτεταμένα ωστόσο αυτό που “κρατούν” τα κομματικά και κυβερνητικά στελέχη είναι οι διαβεβαιώσεις ότι δε θα δημιουργήσει εσωτερικό ζήτημα καθώς και η δημόσια στήριξη κι έκφραση εμπιστοσύνης στον ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά. 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:19