23/05/2019 01:19:06

Απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων του Ιδρύματος «Μπότση» (Photos)

Απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων του Ιδρύματος «Μπότση» (Photos) - Media

Ολοκληρώθηκε η 34η απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας «Αθανασίου Βασ. Μπότση», παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής.

Επιπλέον, βραβεία έλαβαν οι:

- Ευγένιος Δαδαλιάρας για την ανάδειξη της αξίας και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη δωρεά οργάνων μέσα από μια σειρά ρεπορτάζ στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Τα τελευταία δυο χρόνια εργάζεσαι στην τηλεοπτική πλατφόρμα NOVA.

- Ανδριάνα Παρασκευόπουλου παρουσιάστρια της ΕΡΤ, για το ντοκιμαντέρ «CERN, τα μυστικά του Σύμπαντος». 

- Λένα Παρασκευά για την αντικειμενική κάλυψη της ειδησεογραφία και την ανάδειξη θεμάτων από την Περιφέρεια μέσα από τον τηλεοπτικό σταθμό STAR Κεντρικής Ελλαδος.

- Κωνσταντίνος Φαφούτης για την επιτυχημένη δημοσιογραφική του καριέρα ως διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Η Καθημερινή». 

Ειδικά βραβεία

Βραβεία κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ:

- Σε όλο το δημοσιογραφικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής για την κάλυψη του νομοθετικού έργου και κοινοβουλευτικού έργου.

- Στον Χρήστο Μπόκα για την αντικειμενική κάλυψη των εργασιών της Βουλής και την επιτυχημένη προβολή- ανάλυση θεμάτων της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας στα ενημερωτικά μέσα του ομίλου «Πρώτου Θέματος».Βραβεία οικονομικού ρεπορτάζ

- Γιώργος Κούρος για την αντικειμενική ενημερωση της κοινής γνώμες σε θεματα του οικονομικού ρεπορταζ μεσα απο τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και την εφημερίδα «Ναυτεμπορική».
- Χρήστος Κολωνας για την κάλυψη του οικονομικού ρεπορτάζ.

Βραβεία τοπικής αυτοδιοίκησης

-Νίκος Μάνεσης για την ανάδειξη της ελληνικής περιφέρειας μέσα άπω τη τηλεοπτική εκπομπή «60 λεπτά Ελλάδα» του Alpha. 

- Μαρία Νικολαου για την ανάδειξη θεμάτων και προσώπων της ελληνικής ακριτικής και δυσπρόσιτης Ελλάδας μεσα απο τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΕΡΑ.

Βραβείο ξένου τύπου και ανταποκριτών «Κώστας Τσατσαρώνης» 

- Μαρία Δεναξα για την 29χρονη πορεία της ως ανταποκρίτρια στο Παρίσι για τα ελληνικά και κορυφαία ΜΜΕ. Βραβείο «Βλάσσης Σωκρατιδης»

- Ευάγγελο Παπαλιου για την 34χρονη επιτυχημένη εκδοτική του πορεία.

Βραβείο δημοσιογραφίας και τεχνολογίας «Γιώργος Καραγιάννης».

- Ζωη Κατσιγιαννη για την προαγωγή intographics στα ΜΜΕ.
- Πάνος Κωνσταντοπουλος για την προαγωγή intigraphics στα ΜΜΕ.

Τιμητικές διακρίσεις 

- Θωμάς Σιδερης για το ντοκιμαντέρ μεγάλης διαρκείας «ILMIK - η θηλιά», μια διεθνή συμπαραγωγή για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας του Τύπου στην Τουρκία. 

- Φαίη Χρυσοχου του ΑΝΤ1 για το αντικειμενικό και ψύχραιμο τρόπο που κάλυψε το δικαστικό ρεπορτάζ στο Εφετείο της Αθήνας όταν τον Μάιο του 2017 ένας συγγενής διάδικου άρχισε να πυροβολεί μπροστά στους δημοσιογράφους και στα τηλεοπτικά συνεργεία.

- Γιώργος Ευθυμίου για την αντικειμενική παρουσίαση του πολιτικού ρεπορτάζ στην ΕΡΤ.

- Χρήστος Μαζανίτης του ΑΝΤ1 για το ρεπορτάζ του στη Χειμάρρα και τις Δρυμάδες, σχετικά με την απόπειρα δήμευσης περιουσιών Ελλήνων με τις κατεδαφίσεις των σπιτιών τους από την αλβανική κυβέρνηση.

Το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος αποφάσισε την απονομή τιμητικών διακρίσεων στους:

- Σταμάτη Μαλέλη για την 37χρονη προσφορά του στην τηλεόραση και την ενημέρωση, η οποία διακρίθηκε για τις καινοτομίες και τις αλλαγές που έφερε στα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές.- Δημοτική Ραδιοφωνία: Σε ολους τους Δημοτικούς Ραδιοφωνικούς και Τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας για τη συμπλήρωση 30 χρόνων της Δημοτικής Ραδιοφωνίας.

- Στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Εν Δελφοις» της Βοιωτίας για τ 17 χρονια κυκλοφοριας της.

- Στην εβδομαδιαία εφημερίδα της αττικής «Έβδομη» που φετος συμπλήρωσε 20 χρονια αδιάλειπτης κυκλοφοριας.

Μάλιστα, απονεμήθηκε ειδική τιμητική διάκριση στον Μίκη Θεοδωράκη για το παγκόσμιο αναγνωρισμένο μουσικό και πολιτιστικό του έργο και την πολύπλευρη εθνική του συμβολή στη χώρα και τη δημοκρατία. Ο Μίκης Θεοδωράκης δεν κατάφερε να παραστεί και το βραβείο δόθηκε σε συνεργάτη του για να του το παραδώσει. Τις βραβεύσεις πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκοπής Παυλόπουλος. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.