search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:51
MENU CLOSE

«Κυβερνοπόλεμος» Ελλάδας-Τουρκίας

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2004
18-01-2018
20.01.2018 04:00
erd-14.jpg

 

Το παρασκήνιο και τα επεισόδια στο διαδίκτυο 

Οι προκλήσεις Τούρκων χάκερ κατά ελληνικών στόχων αλλά και γενικότερα η πολιτική του Ερντογάν κατά της χώρας μας, φαίνεται πως έχουν εξαγριώσει τους Έλληνες χάκερ «Anonymous Greece», οι οποίοι ήδη έχουν «καταφέρει» σημαντικά πλήγματα στο διαδίκτυο κατά τουρκικών κυβερνητικών στόχων και δεν σταματούν να σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους κατά στόχων που έχουν σχέση με την τουρκική κυβέρνηση.
 
Στον αντίποδα και η τουρκική ομάδα χάκερ «Aslan Neferler Tim» είναι «επί ποδός» πολέμου και αναζητά συνεχώς νέους στόχους για να πλήξει όπως μπορεί την ελληνική κυβέρνηση. Μάλιστα, τουρκικά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι πίσω από τη συγκεκριμένη ομάδα κρύβεται ο «εγκέφαλος» ενός 15χρονου χάκερ! 
 
Γεγονός πάντως είναι ότι τα περισσότερα χτυπήματα από την τουρκική ομάδα γίνονται ανώνυμα και έτσι κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο που κατευθύνει τις επιθέσεις, όπως επίσης κανένας δεν ξέρει αν πρόκειται για περισσότερα από ένα άτομα.
Αυτά είναι στοιχεία που μόνο οι μυστικές υπηρεσίες – από την Ελλάδα η ΕΥΠ και από την Τουρκία η MIT – μπορούν να γνωρίζουν, καθώς διαθέτουν ειδικές υπηρεσίες που ασχολούνται με τον κυβερνοπόλεμο Ελλάδας – Τουρκίας.
 
Στο «μικροσκόπιο» της ΕΥΠ βρίσκεται η συγκεκριμένη ομάδα «Aslan Neferler Tim», ύστερα από επίθεση που πραγματοποίησε στην ιστοσελίδα του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τον περασμένο Ιούνιο, με αφορμή την αντίδραση της Ελλάδας για την ανάγνωση του Κορανίου και την τέλεση προσευχής εντός της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Τότε, οι Τούρκοι χάκερ είχαν αναλάβει την ευθύνη, δηλώνοντας: «Σε μας πέφτει το καθήκον να αντιδράσουμε στην αντίδραση Ελλάδας για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία. Τσίπρα μην εκπλήσσεσαι, μην μας κανείς να χάσουμε την υπομονή μας».
 
Από την πλευρά της Τουρκίας να σημειώσουμε ότι η μεγαλύτερη στρατιωτική βάση υποκλοπών της Τουρκίας που υπάγεται στην MIT, λειτουργεί έχοντας πρότυπο αντίστοιχες αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, ενώ συνεργάζεται με αυτές. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκεί εργάζονται νυχθημερόν πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών, αξιωματικοί, επιστήμονες, γλωσσολόγοι με ειδίκευση στην αραβική γλώσσα και τεχνικοί που ασχολούνται κυρίως με τις κυβερνοεπιθέσεις και τις υποκλοπές.
 
Οι επιθέσεις της εβδομάδας
Η τελευταία εβδομάδα βρήκε τον κυβερνοχώρο ιδιαίτερα απασχολημένο με απανωτά χτυπήματα από Τούρκους και Έλληνες χάκερ.
 
Την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018, Τούρκοι χάκερ έσπευσαν να αναρτήσουν στη σελίδα τους στο Facebook ότι δήθεν έριξαν την ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων. Σε ανάρτησή της η τουρκική ομάδα χάκερ «Aslan Neferler Tim» έγραφε: «Η νύχτα είναι μεγάλη. Κλείσαμε την ιστοσελίδα του ελληνικού κοινοβουλίου». Ωστόσο, αν κάποιος χρήστης του διαδικτύου επιχειρούσε να επισκεφτεί την ιστοσελίδα της ελληνικής Βουλής, μπορούσε να το κάνει κανονικά. Τι είχε συμβεί; Οι χάκερ πίσω από την συγκεκριμένη τουρκική ομάδα δημιούργησαν έναν ψεύτικο σύνδεσμο, ένα ψεύτικο link που έμοιαζε αρκετά με εκείνο του ελληνικού κοινοβουλίου. Οι Έλληνες χάκερ «Anonymous Greece» το διευκρίνισαν αυτό σε δική τους ανάρτηση στο Facebook, γράφοντας: «Aslan Neferler Tim, η σελίδα σας είναι πιο ψεύτικη από ποτέ. Αναρτάτε ψεύτικες κυβερνοεπιθέσεις».
 
Την επόμενη μέρα, οι Έλληνες Anonymous απάντησαν με μια αληθινή κυβερνοεπίθεση κατά της τουρκικής κυβερνητικής ιστοσελίδας kazimkarabekir.bel.tr, η οποία είναι ειδησεογραφική και το όνομά της είναι αφιερωμένο στον Τούρκο στρατιωτικό διοικητή Kâzιm Karabekir. Σε μήνυμα που άφησαν οι Anonymous στην ιστοσελίδα, έγραψαν: «Ερντογάν, όλα τα μέλη των Anonymous και όλοι οι χάκερ στρέφονται εναντίον σου! Είσαι ψεύτης!». Επιπλέον, αλλοίωσαν εικόνες του Τούρκου προέδρου, κάνοντάς τον να μοιάζει με γυναίκα και έχοντας φόντο τα χρώματα του Gay Pride. Την ίδια μέρα, οι Τούρκοι χάκερ πέρασαν στην αντεπίθεση, διαρρέοντας προσωπικά δεδομένα των εργαζομένων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στη σελίδα τους στο Facebook.
 
Την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018, τουρκικά ΜΜΕ δημοσίευσαν την είδηση ότι ένας 15χρονος χάκερ συνέτριψε την Ελλάδα, με φόντο την υποτιθέμενη κυβερνοεπίθεση που πραγματοποίησε η τουρκική ομάδα «Aslan Neferler Tim» στην ιστοσελίδα της ελληνικής Βουλής, αλλά και τη διαρροή των δεδομένων εργαζομένων του ΑΠΘ.
 
Την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, οι Anonymous Greece κατάφεραν να απενεργοποιήσουν για περισσότερες από 12 ώρες την ιστοσελίδα του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πραγματοποιώντας μια επίδειξη δύναμης απέναντι στην τουρκική ομάδα χάκερ Aslan Neferler Tim. Σε ανάρτησή τους στο Facebook επισήμαναν ότι «η λειτουργία της ιστοσελίδας του Ταγίπ Ερντογάν ανεστάλη. Εξαφανίστηκε το domain name της ιστοσελίδας του Ερντογάν, Aslan Neferler Tim. Η λειτουργία αυτού του λογαριασμού έχει ανασταλεί».
 
Νέα «όπλα»
Πάντως ο «πόλεμος» συνεχίζεται ανάμεσα στις δύο χώρες, αλλά οι κανόνες του ψηφιακού παιχνιδιού αλλάζουν με ταχύτητα, αφού η τεχνολογία συνεχώς εξελίσσεται και προσφέρει νέα εργαλεία στους διαδικτυακούς παίκτες.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Π», οι Έλληνες χάκερ έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε νέα ψηφιακά «όπλα» με τεράστιες δυνατότητες. Τα «όπλα» αυτά σχετίζονται με τη διαρροή απόρρητων δεδομένων, αλλά και με την πρόσβαση σε ιστοσελίδες οποιασδήποτε άλλης χώρας.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:47