search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:32
MENU CLOSE

Αυτά είναι ονόματα που έριξε στο τραπέζι ο Μάθιου Νίμιτς

18.01.2018 09:22
Αυτά είναι ονόματα που έριξε στο τραπέζι ο Μάθιου Νίμιτς - Media

 

Τρεις προτάσεις στα σλαβικά και τα αγγλικά για την ονομασία της ΠΓΔΜ κατέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες του real fm, ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς στους διαπραγματευτές Ελλάδας και Σκοπίων, πρέσβη Αδαμάντιο Βασιλάκη και πρώην πρέσβη Βάσκο Ναουμόφσκι, κατά την χθεσινή τους συνάντηση στη Νέα Υόρκη.

Η δέσμη προτάσεων που κατέθεσε ο Μάθιου Νίμιτς περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το «Novamacedonia», το «Uppermacedonia» και το «Northern Macedonia».

Υπενθυμίζεται ότι μετά το πέρας της συνάντησης, ο εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ Βάσκο Ναουμόφσκι δήλωσε ότι οι προτάσεις που παρουσίασε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ «απέχουν πολύ από μία αξιοπρεπή λύση», προκαλώντας απογοήτευση και ανησυχία για το μέλλον των συνομιλιών.

Ωστόσο λίγες ώρες αργότερα η κυβέρνηση των Σκοπίων επιχείρησε να κατεβάσει τους τόνους, εκδίδοντας ανακοίνωσή στην οποία εκτιμά ότι με βάση τη δέσμη ιδεών που παρουσίασε ο Νίμιτς για την επίλυση του θέματος του ονόματος, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να προχωρήσει η διαδικασία μπροστά και η έκβασή της θα εξαρτηθεί από την ετοιμότητα των δύο πλευρών για συμβιβασμό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:08