search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:55
MENU CLOSE

Βαρουφάκης: Ρώτησα τον Τσίπρα «είσαι ηλίθιος;» όταν μου είπε για το «ναι» σε πλεονάσματα 3,5% (Video)

19.01.2018 06:43
Βαρουφάκης: Ρώτησα τον Τσίπρα «είσαι ηλίθιος;» όταν μου είπε για το «ναι» σε πλεονάσματα 3,5% (Video) - Media

 

Νέες λεπτομέρειες έδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης για όσα έγιναν όταν ήταν ακόμη υπουργός Οικονομικών το α’ εξάμηνο, αναφερόμενος στη στάση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τον νυν υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης επανέλαβε την άποψη ότι ο πρωθυπουργός δεν ήθελε να κερδίσει το δημοψήφισμα λέγοντας στα Παραπολιτικά FM ότι «ο Τσίπρας δεν ήθελε με τίποτα να φτάσουμε το 51%», συμπληρώνοντας ότι τα πρόσωπα όλων στο Μαξίμου ήταν θλιμμένα όταν τους δόθηκαν τα πρώτα αποτελέσματα.

Επιπλέον, αναφέρθηκε σε ένα τετ-α-τετ που είχε με τον με τον Αλέξη Τσίπρα όταν έμαθε ότι ο πρωθυπουργός είχε συναινέσει σε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% χωρίς να συμβουλευτεί τον ίδιο.

«Του είπα είσαι εντελώς ηλίθιος; Εσένα τι σου έδωσαν ως αντάλλαγμα; Και μου απάντησε: Α, έκανα βλακεία; Εντάξει, θα το πάρουμε πίσω» και στη συνέχεια πρόσθεσε ότι στην πραγματικότητα τον αποκάλεσε με πιο σκληρό τρόπο απ’ ό,τι «ηλίθιος».

Αργότερα, μίλησε για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, υποστηρίζοντας ότι «πλέον δεν μπορώ να τον αναγνωρίσω. Ο Ευκλείδης έγινε yes man στις 6 Ιουλίου, μέχρι τότε δεν ήταν. Με την περίπτωση του Ευκλείδη πονάω γιατί είδα αυτή τη μεταλλάγη. Δεν θα υποστηρίξω ποτέ όσα είπε ο Ευκλείδης μετά τις 6 Ιουλίου».

Σκληρή κριτική άσκησε και στον Γιώργο Χουλιαράκη, τον οποίο χαρακτήρισε «εντολοδόχο». «Είναι ξεκάθαρο αυτό. Δεν δούλευε για μένα ούτε για το υπουργείο μου», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι «άξιζε λιγότερο από το χαρτί που γράφτηκε. Έφριξα και όχι γιατί οι στόχοι ήταν κακοί αλλά γιατί τα μέσα με τα οποία α επιτυγχάνονταν οι στόχοι είχαν μικρότερη αξία από το χαρτί πάνω στο οποίο είχαν γραφτεί». 

Για την διαπραγμάτευση του 2015, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι η κυβέρνηση είχε ως «όπλο» την αναδιάρθρωση των ομολόγων της ΕΚΤ και υπογράμμισε ότι ο Μάριο Ντράγκι πίεσε για να μην συμβεί αυτό, υπό τον φόβο ότι θα κλείσουν οι τράπεζες. «Δεν ξέρω πότε αποφάσισε να συνθηκολογήσει ο Τσίπρας» είπε για τον πρωθυπουργό και επισήμανε ότι ο ίδιος δεν είχε πει στα Eurogroup ούτε μία λέξη με την οποία δεν ήταν σύμφωνος ο πρωθυπουργός.

Τέλος, επιβεβαίωσε ότι ηχογραφούσε όλες τις συνεδριάσεις του Eurogroup και ότι ακόμα έχει στην κατοχή του το αρχείο τους. «Στις συνεδριάσεις αυτές κρίνεται το μέλλον της Ευρώπης. Είναι δυνατόν να μην υπάρχουν πρακτικά;» διερωτήθηκε, αφήνοντας αιχμές για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:55