search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:28
MENU CLOSE

Με το βλέμμα στην «έξοδο» συνεδριάζει η ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ – Ομιλία Τσίπρα το απόγευμα

19.01.2018 14:50
Τσίπρας στην Πάτρα: Πατριωτισμός δεν είναι οι μίζες - Media
 
Με όλα τα ανοιχτά θέματα της επικαιρότητας να βρίσκονται στο τραπέζι, ξεκινούν απόψε μετά τις 6 οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με τις ομιλίες του Γραμματέα του κόμματος Πάνου Ρήγα και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Αύριο θα ακολουθήσει ο βασικός κορμός των εργασιών με ομιλίες υπουργών και στελεχών της ΚΕ, ενώ θα πραγματοποιηθεί και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας. Ή ύλη του θεμάτων προς συζήτηση είναι ευρεία καθώς, το όργανο έχει να συνεδριάσει από τα τέλη Ιουλίου. Από τότε έχει ακολουθήσει μια πυκνή πολιτική περίοδος, ενώ τα στοιχήματα από εδώ και στο εξής είναι ουκ ολίγα.
 
Στη συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις και τις δράσεις του επόμενου διαστήματος αναμένεται να κυριαρχήσουν ο απολογισμός για την τρίτη αξιολόγηση και το κομβικό ζήτημα των διαπραγματεύσεων για τους όρους της εξόδου από το πρόγραμμα των Αύγουστο. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη στην συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός έστρεψε τα βέλη προς την αξιωματική αντιπολίτευση καταλογίζοντάς της ότι καταστροφολογεί πάνω στο θέμα της εξόδου, και σημείωσε με νόημα πως υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα που δε θέλουν να δουν τη χώρα να πετυχαίνει (αναγορεύοντας τις κυβερνητικές προσπάθειες, σε εθνικές). Επίσης, αναμένεται να συζητηθούν ζητήματα της επικαιρότητας όπως το «Σκοπιανό», μετά την αναθέρμανση των διαπραγματεύσεων που θα τρέξουν μέσα στο επόμενο δίμηνο.
 
Με ερωτηματικό αν θα τεθούν εκ νέου εκ μέρους της εσωκομματικής τάσης των 53, ζητήματα όπως αυτό περί της νομοθετικής ενίσχυσης της λαϊκής πρώτης κατοικίας απέναντι στους πλειστηριασμούς, των πολιτικών παρεμβάσεων της Εκκλησίας (η οποία εν προκειμένω βρίσκεται στην ίδια πλευρά με τον ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των συλαλλητηρίων, καθώς ο Αρχιεπίσκοπος τοποθετήθηκε απέναντι). Να σημειωθεί επίσης, ότι η εσωκομματική τάση των «53», με κείμενό της πρόσφατα έχει ζητήσει την αποτίμηση της συγκυβέρνησης με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, επισημαίνοντας ότι η συνεργασία αυτή οδηγεί διαρκώς σε υποχωρήσεις και βλάπτει το προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ – ζητούν επομένως έναν αναπροσανατολισμό των κυβερνητικών πολιτικών με σαφές αριστερό πρόσημο. 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:27