search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:00
MENU CLOSE

Ακόμη μία ήττα για τον Τραμπ – Παραλύει το ομοσπονδιακό κράτος λόγω απουσίας συμφωνίας για τον προϋπολογισμό

20.01.2018 06:25
Ποτάμι: Εξόρμηση με τρία βαν σε ολόκληρη την Ελλάδα για τις εκλογές (Photo) - Media

 

Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί στη Γερουσία αλληλοκατηγορούνται για την αποτυχία υιοθέτησης νομοσχεδίου που θα χρηματοδοτούσε προσωρινά το ομοσπονδιακό κράτος και θα απέτρεπε την παύση της λειτουργίας του.

Η παράλυση του ομοσπονδιακού κράτους «ήταν 100% αναπόφευκτη», δήλωσε ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι θα προσπαθήσει να διεξαχθεί νέα ψηφοφορία για την προσωρινή χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους ως τις 8 Φεβρουαρίου. Ωστόσο Οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας δεν αναμένουν αυτή να πραγματοποιηθεί σήμερα.

«Θα ονομάζεται Τραμπ-παράλυση διότι κανείς, κανείς δεν αξίζει τόσο όσο ο πρόεδρος Τραμπ να θεωρείται υπεύθυνος για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε», απάντησε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στη διάρκεια συνάντησης που είχε νωρίς την Παρασκευή με τον Αμερικανό πρόεδρο στον Λευκό Οίκο πρότεινε «να τεθεί στο τραπέζι το θέμα του τοίχου με το Μεξικό», όμως αυτό δεν φάνηκε να αρκεί στον Τραμπ ώστε να καταλήξει σε συμφωνία.

Ο Σούμερ τόνισε ότι υπήρχε ένα προσχέδιο συμφωνίας για το μεταναστευτικό και την προσωρινή χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους, όμως ο Αμερικανός πρόεδρος «δεν πίεσε το κόμμα του στο Κογκρέσο να το δεχθεί».

Παρόλα αυτά ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία επεσήμανε ότι θα εξακολουθήσει να αναζητεί μια διακομματική συμφωνία και ζήτησε από τον Αμερικανό πρόεδρο να συγκαλέσει ήδη σήμερα έκτακτη συνάντηση με τους επικεφαλής των δύο κομμάτων στα δύο σώματα του Κογκρέσου, ώστε να βρεθεί κάποια συμβιβαστική λύση.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:59