search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:23
MENU CLOSE

Βίτσας: Προς το συμφέρον της χώρας να λυθεί το Σκοπιανό – Η Εκκλησία έχει άλλα καθήκοντα

20.01.2018 11:43
Βίτσας: Προς το συμφέρον της χώρας να λυθεί το Σκοπιανό – Η Εκκλησία έχει άλλα καθήκοντα - Media

 

Ως θέμα το οποίο είναι προς το συμφέρον της χώρας να λυθεί χαρακτήρισε το σκοπιανό ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημητρης Βίτσας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σχολίασε μεταξύ άλλων και τη στάση της Εκκλησίας:

«Η Εκκλησία είναι ένας θεσμός, έχει τα πνευματικά και άλλα καθήκοντα, έχει το ρόλο της και το λόγο της. Για αυτά τα ζητήματα αποφασίζει η Πολιτεία… Το να μπαίνουμε τώρα σε ένα παιχνίδι, στο να αναδιαμορφώνουμε την ατζέντα για να κερδίσουμε λίγα ‘ψηφαλάκια’, είναι ένας τρόπος που δεν βοηθάει ούτε την πολιτική ζωή της χώρας, ούτε την προσπάθεια που γίνεται», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Η θέση μας είναι σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις, η οποία να αποκλείει τους αλυτρωτισμούς στα Βαλκάνια… Θα είναι μία γραμμή κυβερνητική… Στο θέμα των Σκοπίων θα είναι κυβερνητική η θέση η οποία θα εκφραστεί και κατά τις διαπραγματεύσεις. Η λύση βρίσκεται πάνω σε τρία επίπεδα, σύνθετη ονομασία έναντι όλων και χωρίς διαδικασίες αλυτρωτισμών στα Βαλκάνια. Αυτή είναι η εθνική θέση».

Για το επεισόδιο στα Ίμια με την κανονιοφόρο και την τουρκική ακταιωρό σημείωσε ότι «η Τουρκία κάνει μία πολιτική για τους δικούς της λόγους, για εμάς είναι ξεκάθαρα τα πράγματα, γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν. Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν κινδυνεύουν. Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας, την κάνουμε με ψυχραιμία, γνώση και αποφασιστικότητα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33