search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:47
MENU CLOSE

«Καμπανάκι» Τσακαλώτου στην ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ για τράπεζες και ΔΝΤ

20.01.2018 12:47
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μάνος Ελευθερίου θα παραμένει παρών - Media

 

Οι τράπεζες και το ΔΝΤ αποτελούν πιθανούς κινδύνους στην τελική ευθεία προς την έξοδο από το πρόγραμμα προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής που μίλησε το πρωί του Σαββάτου. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός σημείωσε πως υπάρχουν για την κυβέρνηση βραχυπρόθεσμα προβλήματα όπως οι πλειστηριασμοί και το θέμα της στέγασης. Η βασικη θέση της αριστεράς είναι η κοινωνική στέγαση, φέρεται, να είπε, όποιος θέλει θα πρέπει να μπορεί να παίρνει δάνειο, και οι τράπεζες πρέπει να πάρουν κάποια στιγμή τα χρήματα τους. Και συνέχισε λέγοντας πως, όταν υπάρχει κρίση πρέπει να παρεις μέτρα. Αυτά τα μέτρα, συνέχισε, θα τα δεις όταν υπάρχει κανονικότητα και προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί.

Ακολούθως αναφέρθηκε στους “δύο κινδύνους”. Ο ένας, είπε, είναι οι τράπεζες, παραπέμποντας στη διαδικασία των stress test που ξεκινά τον Φεβρουάριο και αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τον Μάιο. Ο άλλος είναι το ΔΝΤ να ζητήσει να έρθει μπροστά το αφορολόγητο, δηλαδή το 2019.

Πώς το αντιμετωπίζεις; διερωτήθηκε ο υπουργός. Και απάντησε: ή με συμμαχίες ή με το να έχεις τη δική σου στρατηγική. Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και αλλαγές όπως τις ορίζει η κυβέρνηση. Σημείωσε μάλιστα, πως το ότι φεύγουμε από μία γραμμή επιτήρησης δε σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει επιτήρηση, αλλά, εξήγησε, δεν χρειάζεται μνημόνιο γιατί η κυβέρνηση έχει το δικό της πρόγραμμα.

Μάλιστα, ο κ. Τσακαλώτος πρότεινε, σύμφωνα με πληροφορίες, «να έχουμε το δικό μας σοβαρό, αναπτυξιακό και κοινωνικό πρόγραμμα, ώστε να αποφύγουμε διάφορους κινδύνους, την απειλή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, την ενισχυμένη εποπτεία και την αξιολόγηση των αγορών».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:46