search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:45
MENU CLOSE

Αισιοδοξία του Γ.Γ. του SPD για επικράτηση του «Ναι»

20.01.2018 12:53
Αγωνία στη Γερμανία - Ανακοινώνεται το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του SPD για την συμμετοχή σε κυβέρνηση συνασπισμού - Media

 

“Είμαι αισιόδοξος ότι το αποτέλεσμα της αυριανής ψηφοφορίας στο επικείμενο έκτακτο συνέδριο του κόμματος θα είναι “Ναι” στις περαιτέρω διαπραγματεύσεις με τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU/CSU). Ιδίως στα 31.000 νέα μέλη τα οποία ενεγράφησαν τον τελευταίο χρόνο υπάρχει η επιθυμία για τον σχηματισμό κυβέρνησης νέου μεγάλου συνασπισμού (GroKo)”, είπε ο Λαρς Κλίνγκμπαϊλ, Γενικός Γραμματέας του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (SPD) σε σημερινή του συνέντευξη στην “Neue Osnabrücker Zeitung”.

Την καμπάνια “NoGroko / Όχι στο μεγάλο συνασπισμό” της νεολαίας του κόμματος (Jusos) o κ. Κλίνγκμπαϊλ είπε ότι την παρακολουθεί χαλαρά: “Εάν oι Jusos έχουν διαφορετική άποψη, αυτό είναι μέρος της διαδικασίας των συζητήσεων”. Εξάλλου και ο ίδιος ήταν αντίθετος με έναν νέο μεγάλο συνασπισμό με τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU). Στις διερευνητικές συζητήσεις μαζί τους όμως του “έγινε σαφές ότι υπάρχει μια νέα γενιά στο κόμμα αυτό, η οποία δεν θέλει να το παραχωρήσει αποκλειστικά στον Βαυαρό ηγέτη του, τον Χριστιανοκοινωνιστή (CSU) Αλεξάντερ Ντόμπριντ και τους συν αυτώ. Υπάρχει μια νέα γενιά στην Χριστιανοδημοκρατική Ένωση στην οποία πρέπει να αντιτάξουμε κάτι. Και αυτό είναι για μένα ένα σημαντικό επιχείρημα για τη συμμετοχή του SPD στην κυβέρνηση”, τόνισε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.

Ο κ. Κλίνγκμπαϊλ, αναφερόμενος στις συζητήσεις για την παραίτηση του προέδρου του κόμματος Μάρτιν Σουλτς σε περίπτωση που το αυριανό έκτακτο συνέδριο καταψηφίσει την έναρξη διαπραγματεύσεων για νέο μεγάλο συνασπισμό, κατέστησε σαφές ότι το έκτακτο συνέδριο δεν συνεκλήθη για να αποφασίσει για τα πρόσωπα: “Δεν θεωρώ καθόλου σκόπιμο να συνδεθούν οι συζητήσεις για την ουσία με θέματα προσώπων. Αυτό ακριβώς ήταν το πρόβλημα τα τελευταία χρόνια: δεν διαχωρίσαμε την ουσία από τα πρόσωπα. Κάτι τέτοιο δεν το θέλει πλέον το SPD”.

Επίσης, ο Γ.Γ. των Σοσιαλδημοκρατών υπεραμύνθηκε του ηγετικού στιλ του Μάρτιν Σουλτς λέγοντας ότι “ταιριάζει στους καιρούς. Δεν είναι κάποιος ο οποίος εκπροσωπεί την πολιτική τού όλα ή τίποτα. Επιχειρηματολογεί και συζητά. Αυτός είναι και σωστός δρόμος”, είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:45