search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 14:22
MENU CLOSE

ΥΠΟΙΚ: Προϊδεάζει για μελλοντικές θετικές εξελίξεις η αναβάθμιση από την S&P

20.01.2018 13:36
«Υπάρχει κάνναβη μέχρι και στην ταράτσα του Υπουργείου Οικονομικών» (Video) - Media

 

«Μελλοντικές θετικές εξελίξεις προϊδεάζει η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s», σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών. 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το ΥΠΟΙΚ: «Οι θετικές εξελίξεις που ενισχύουν την αίσθηση ότι αποκαθίσταται με σταθερά βήματα η εμπιστοσύνη των αγορών και των επενδυτών στην ελληνική οικονομία, δεν αποτελούν πλέον μεμονωμένα γεγονότα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ:

Η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s έρχεται σε συνέχεια των αναβαθμίσεων του καλοκαιριού από τους οίκους Moody’s και Fitch, ενώ ταυτόχρονα προϊδεάζει για μελλοντικές θετικές εξελίξεις.

Παράλληλα η θετική έκβαση της χθεσινής συνεδρίασης του EWG άνοιξε το δρόμο για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης την Δευτέρα στο Eurogroup και την εκταμίευση δόσης ύψους 6.7 δισ.

Οι θετικές εξελίξεις που ενισχύουν την αίσθηση ότι αποκαθίσταται με σταθερά βήματα η εμπιστοσύνη των αγορών και των επενδυτών στην ελληνική οικονομία, δεν αποτελούν πλέον μεμονωμένα γεγονότα.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο 2018 και την διασφάλιση σταθερής πρόσβασης στις αγορές, η ελληνική οικονομία αφήνει πίσω της οριστικά την μακρά περίοδο κρίσης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18