search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:38
MENU CLOSE

Κριτική και άξονες πολιτικής από τους 53 – Η συγκυβέρνηση με ΑΝΕΛ όχι πια άλλοθι για υποχωρήσεις

20.01.2018 14:54
Κριτική και άξονες πολιτικής από τους 53 - Η συγκυβέρνηση με ΑΝΕΛ όχι πια άλλοθι για υποχωρήσεις - Media

Κριτική εφ’ όλη της ύλης ασκούν στην κυβέρνηση τα μέλη της εσωκομματικής τάσης των 53 με κείμενο που κατέθεσαν και το οποίο έχει χαρακτήρα συμβολής στον εσωκομματικό διάλογο (το πιθανότερο είναι ότι δεν προορίζεται να τεθεί προς ψηφοφορία με στόχο την καταμέτρηση συσχετισμών).

Άλλωστε όπως αναφέρουν παρά την άποψη που υπάρχει και μέσα στο κόμμα ότι η κριτική υπονομεύει την κυβέρνηση, θα συνεχίσουν να επισημαίνουν λάθη και αστοχίες, με στυντροφικό πάντα τρόπο. 

Ειδικότερα, στο κείμενό τους,το οποίο έχειένα χαρακτήρα αναπροσανατολισμού της κυβερνητικής πολιτικής μετά από τρία χρόνια της κυβέρνησης επισημαίνουν ότι στον χρόνο που απομένει ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να αποδείξει ότι ο επώδυνος συμβιβασμός της κυβέρνησης δεν ήταν μόνιμος ή στρατηγικός.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα και την έξοδο από αυτό επισημαίνουν πως το 2018 ασφαλώς αποτελεί μια κρίσιμη καμπή αλλά η έξοδος δεν οδηγεί αυτόματα στην ανάκτηση της κυριαρχίας και πως η παράλογη επιτροπεία ωςτης αποπληρωμής του 75% των δανείων δεν αφήνει περιθώρια για πανηγυρισμούς.
Τονίζουν πως το επόμενο διάστημα η κυβερνητική πολιτική πρέπει να ανοίξει δρόμο στην ελπίδα και αν στηρίξει ζητήματα όπως η αναδιανομή, η εργασία, η αλλαγή παραγωγικού υποδείγματος, κλπ.
Υψηλά στις προτεραιότητές τους παραμένει το προσφυγικό./ μεταναστευτικό για το οποίο επαναλμβάνουν τις θέσεις τους, μεταξύ άλλων την άρση του γεωγραφικού περιορισμού κατά προτεραιότητα για ευάλωτα ατομα, ασυνόδευτα ανήλικα και όσους έχουν πάρει τρίπτυχο αλλά και κατάργηση της κράτησης για όλους εκτός όσων έχουν αποδεδειγμένα παραβατική συμπεριφορά. 

Σε ό,τι αφορά τη συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ σημειώνουν πώς πρέπει να αξιολογηθεί και σύμφωνα με τη δική τους αποτίμηση πολλές φορές έχει αποτελέσει άλλοθι για υποχωρήσεις που πλήττουν τη ριζοσπαστική φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα δεν φείδονται χαρακτηρισμών. Κάνουν λόγο για υποχρεωτική και “οδυνηρή” πολλές φορές συμμαχία που οδηγεί σε συνεχείς υποχωρήσεις, ενώ χαρακηρίζουν τους ΑΝΕΛ “πλήρως υπουργοποιημένο κόμμα” που συχνά θε΄τει την κυβέρνηση σε “ομηρία”.
Επίσης σε ό,τι αφορά το ονοματολογικό των Σκοπίων, συναινούν στην επιδίωξη λύσης στη βάση σύνθετης ονομασίας για όλες τις χρήσεις μακριά από λογικές εθνικισμού.
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24