search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 05:01
MENU CLOSE

«Πόλεμος» στο παγκόσμιο βόλεϊ για την τρανσέξουαλ Τίφανι

20.01.2018 15:29
«Πόλεμος» στο παγκόσμιο βόλεϊ για την τρανσέξουαλ Τίφανι - Media

 

Η τρανσέξουαλ  παίκτρια του βόλεϊ, Τίφανι, που θήτευσε στη γυναικεία ιταλική ομάδα Γκόλεμ Πάλμι και τώρα αγωνίζεται στην πατρίδα της, τη Βραζιλία, με την γυναικεία Μπαουρού, προκαλεί μεγάλη διαμάχη στο παγκόσμιο βόλεϊ.

Όπως συνέβη στην Ιταλία, έτσι τώρα και στη Βραζιλία οι εμφανίσεις της προκαλούν ατελείωτη συζήτηση σχετικά με το γεγονός αν μια τρανσέξουαλ αθλήτρια έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στην ανώτατη κατηγορία των γυναικών.

Κάποιοι, μάλιστα, αναφέρουν ότι η παρουσία της Τίφανι δημιουργεί αλλοίωση αποτελεσμάτων, ενώ οι αντίπαλες ομάδες αντιδρούν σφοδρά στη συμμετοχή της.

Ο προπονητής της Βραζιλίας, Σέρτζιο Νεγκράο, έγινε εκπρόσωπος της ιδέας δημιουργίας ενός «εναλλακτικού» πρωταθλήματος, που θα προορίζεται για τρανσεξουαλικά άτομα. Την ιδέα αντέκρουσε η Μπρούνα Μπεναβίδες, γραμματέας του Εθνικού Συνδέσμου Τραβεστί και Τρανσέξουαλ, η οποία δήλωσε αντίθετη με τη δημιουργία του νέου πρωταθλήματος.

Πάντως, τον Γενάρη του 2016 η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή είχε επιτρέψει την συμμετοχή των τρανσέξουαλ ατόμων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και μεγάλα διεθνή τουρνουά, δίχως να πρέπει να υποβληθούν σε εγχείρηση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24