search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:44
MENU CLOSE

Κόλαση στην Καμπούλ: Τουλάχιστον δύο νεκροί από την επίθεση ενόπλων στο Intercontinental

20.01.2018 17:37
Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 20 νεκροί από επίθεση των Ταλιμπάν κοντά σε νοσοκομείο - Media
 

Τουλάχιστον δύο από τους τέσσερις ενόπλους, που εισέβαλαν το Σάββατο σε πολυτελές ξενοδοχείο της Καμπούλ, σκοτώθηκαν, ωστόσο συνεχίστηκε για πολλές ώρες η ανταλλαγή πυροβολισμών εντός του κτιρίου του ξενοδοχείου Intercontinental.

«Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται, ένας δεύτερος ένοπλος σκοτώθηκε. Επτά τραυματίες απομακρύνθηκαν από τον πρώτο και δεύτερο όροφο, που έχουν πλήρως εκκενωθεί. Όμως προχωράμε με αργούς ρυθμούς για να αποφύγουμε τους θανάτους αμάχων» επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών Νασράτ Ραχίμι.

«Οι ειδικές δυνάμεις αποβιβάστηκαν με ελικόπτερο στη στέγη του ξενοδοχείου» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση. Τα ΜΜΕ μεταδίδουν ότι υπάρχουν πολλοί νεκροί και τραυματίες. Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών Νασράτ Ραχίμι επιβεβαίωσε επίσης ότι υπάρχουν αρκετοί νεκροί. 

Η ομάδα των ενόπλων εισέβαλε στο ξενοδοχείο λίγο μετά τις 21.00 τοπική ώρα (19.30 ώρα Ελλάδας). Προκάλεσε μια έκρηξη για να ανοίξει δρόμο και κατόπιν άνοιξε πυρ εναντίον των φρουρών και των πελατών.

Ο διευθυντής του ξενοδοχείου Άχμαντ Χάρις Νάγιαμπ, που κατάφερε να διαφύγει χωρίς να τραυματιστεί, περιέγραψε ότι οι ένοπλοι μπόρεσαν να εισέλθουν εντός του κτιρίου και ο κόσμος άρχισε να τρέχει για να σωθεί εν μέσω καταιγισμού πυρών, ωστόσο δεν έχει πληροφορίες σχετικά με πιθανά θύματα.

Ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν Νατζίμπ Ντάνις επισήμανε ότι προς το παρόν δεν έχουν διευκρινιστεί οι ακριβείς συνθήκες της επίθεσης, η οποία διαπράχθηκε ημέρες μετά την προειδοποίηση που εξέδωσαν οι ΗΠΑ για πιθανές επιθέσεις εναντίον ξενοδοχείων στην πρωτεύουσα της χώρας.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, οι ένοπλοι πήραν ως ομήρους εργαζόμενους του ξενοδοχείου και ενοίκους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:41