search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:01
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Oλοκληρώθηκε το συλλαλητήριο για το Σκοπιανό (Photos)

21.01.2018 07:29
Θεσσαλονίκη: Oλοκληρώθηκε το συλλαλητήριο για το Σκοπιανό  (Photos) - Media

 

Στη Θεσσαλονίκη είναι στραμμένα τα βλέμματα και στο συλλαλητήριο με αφορμή τις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό.

Η κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας γίνεται στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη Νέα Παραλία, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, βουλευτές από τη ΝΔ, τους ΑΝΕΛ, τη Χρυσή Αυγή και την ‘Ενωση Κεντρώων με επικεφαλής τον Βασίλη Λεβέντη. «Το παρών» στο ογκώδες συλλαλητήριο, που σύμφωνα με τους διοργανωτές ξεπέρασε σε συμμετοχή τις 400.000, έδωσαν ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος και ιεράρχες της Βορείου Ελλάδας που αψήφισαν τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Οι αστυνομικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι οι διαδηλωτές ανήλθαν σε 90.000. 

Οι έφιπποι Κρητικοί έφτασαν στη Θεσσαλονίκη

Από χτες έφτασε στη Θεσσαλονίκη ομάδα έφιππων Κρητικών, προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο. Πρόκειται για δέκα Κρητικούς οι οποίοι είναι ντυμένοι με τις παραδοσιακές κρητικές στολές, με άλογα, μαντιναδολόγους και καλλιτέχνες κρητικής μουσικής. 

 

Αντισυγκέντρωση από αντιεξουσιαστές στην Καμάρα

Αντισυγκέντρωση με αφορμή το συλλαλητήριο που διοργανώνεται για τη Μακεδονία, θα πραγματοποιήσουν αντιεξουσιαστές.

Η συγκέντρωση θα γίνει στην Καμάρα στις 13:00.

Η παρουσία της Αστυνομίας στο σημείο αναμένεται να είναι έντονη.

 

Αυτοί οι δρόμοι θα κλείσουν στο κέντρο της πόλης

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι σήμερα Κυριακή (21-01-2018), μεσημβρινές ώρες, στο πλαίσιο του Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, θα εφαρμοστούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Τμηματικά και ανάλογα με τον όγκο προσέλευσης των διαδηλωτών, θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε βασικές οδικές αρτηρίες που οδηγούν στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ήτοι στις οδούς Γ΄Σεπτεμβρίου, Κουντουριώτη, Λεωφόρο Νίκης, 30ης Οκτωβρίου και Μεγάλου Αλεξάνδρου και σε άλλες κεντρικές οδούς (π.χ. Εγνατία, Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Κ.Καραμανλή, Β.Όλγας).

Επιπρόσθετα, υπενθυμίζεται η ισχύουσα απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στην οδό 26ης Οκτωβρίου (στο τμήμα της από την Δυτική Είσοδο μέχρι την πλατεία Δημοκρατίας), στην 30ης Οκτωβρίου, στη Λεωφόρο Νίκης και στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου (στο τμήμα της από τη Γ΄Σεπτεμβρίου μέχρι την οδό Παρασκευοπούλου). Παρακαλούνται οι κύριοι οδηγοί να απομακρύνουν τα οχήματά τους από τους παραπάνω αναφερομένους δρόμους.

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης θα λάβει αυξημένα μέτρα τροχαίας με το σύνολο της δυνάμεώς της και στις καίριες διασταυρώσεις θα υπάρχουν ρυθμιστές τροχονόμοι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48