14/12/2019 10:48:30

Μάρδας: Δεν θα επηρεάσει το συλλαλητήριο τη διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό

Μάρδας: Έχω λάβει επίδομα ενοικίου, θα το επιστρέψω - Media

Την άποψη ότι το συλλαλητήριο της Κυριακής για τη Μακεδονία «δεν θα επηρεάσει τη διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό» εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104.6.

«Ότι ήταν μια έκφραση αγανάκτησης ότι ο όρος Μακεδονία δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, δεν αμφισβητείται» είπε ο κ. Μάρδας προσθέτοντας ότι «το συλλαλητήριο βοηθάει αλλά όσα εκφράζω έχουν σχέση με το παρελθόν το 1992».

Σύμφωνα με τον ίδιο το συλλαλητήριο του '92 «ήταν αδύνατο να μην επηρεάσει και την κυβέρνηση και τον διεθνή παράγοντα».

Ο κ. Μάρδας, πάντως, υποστήριξε ότι «o όρος Μακεδονία δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από το συγκεκριμένο κρατίδιο» παραπέμποντας σε μια «μια ποικιλία ονομάτων από την ιστορία».

Μιλώντας, τέλος, για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις είπε ότι «υπαρχει ένα συνολο πολλλών παραγόντων που επηρεάζουν μια διαδικασία. Στο σύνολο αυτό (σ.σ. το συλλαλητήριο) είναι ένας σημαντικός παράγοντας αλλά δυστυχώς φέρνουμε ένα σύνολο λαθών από την εξωτερική μας πολιτική» υποστηρίζοντας ότι είναι λάθος να καταλογίζεται στην κυβέρνηση ότι «κάνει μυστική διπλωματία. Όταν είμαστε σε μια διαδικασία διαπραγματεύσεων δεν βγάζουμε ντουντούκες».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.