search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:53
MENU CLOSE

Κατάληψη σε σχολείο των Χανίων: Κρέμασαν την αλβανική σημαία δίπλα στην ελληνική

22.01.2018 11:27
Κατάληψη σε σχολείο των Χανίων: Κρέμασαν την αλβανική σημαία δίπλα στην ελληνική - Media

 

Σε κατάληψη προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας οι μαθητές του 1ου Γυμνασίο Ελευθερίου Βενιζέλου στα Χανιά. Μιλώντας στην τοπική ιστοσελίδα «Flashnews.gr», οι μαθητές υποστήριξαν ότι την Κυριακή είχε προγραματιστεί μάθημα για 40 και πλέον άτομα αλβανικής καταγωγής χωρίς να έχει υπάρξει νωρίτερα κάποια σχετική ενημέρωση. Επιπλέον, καταγγέλουν ότι είδαν την ελληνική σημαία να έχει κατεβεί από τον ιστό της, ενώ δίπλα της υπήρχε η αλβανική.

Το γεγονός αυτό στάθηκε η αφορμή ώστε τα παιδιά του σχολείου να κάνουν κατάληψη, ζητώντας τα μαθήματα των ατόμων αυτών να μην συνεχιστούν στο σχολείο τους, ενώ δήλωσαν ιδιαίτερα ενοχλημένα από την ύπαρξη της αλβανικής σημαίας δίπλα στην ελληνική, καθώς θεωρούν την πράξη αυτή προσβλητική για το σύμβολο της χώρας

Ο Διευθυντής της 2βάθμιας εκπαίδευσης Χανίων, από την πλευρά του ανέφερε:

«Πριν από λίγους μήνες ο Πρόεδρος της Αλβανικής Κοινότης Χανίων ζήτησε να παραχωρηθεί μια αίθουσα διδασκαλίας, κάθε Σάββατο ή Κυριακή, για να κάνει μαθήματα στα παιδιά μεταναστών, 2ης, 3ης και 4ης γενιάς που δεν γνωρίζουν την Αλβανική γλώσσα. Κάτι που έχει γίνει και παλαιότερα με το σύλλογο Ρωσόφωνων στην Κοραή. Για να γίνει αυτό έπρεπε να κατατεθεί αίτηση σε κάποιο σχολείο και να γίνει η προβλεπόμενη διαδικασία παραχώρησης αίθουσας, κάτι που έγινε στο συγκεκριμένο σχολείο.»

Η κοινή ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του 15μελούς Συμβουλίου του Σχολείου

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:52