search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:43
MENU CLOSE

Βόλος: Έμαθε πόσα πρέπει να πληρώσει και ζήτησε να πάει φυλακή

22.01.2018 13:39
Βόλος: Ζήτησε από ραδιοταξί να του κάνει νυχτερινά ψώνια - Σοκολάτες, σουβλάκια και... προφυλακτικά στη λίστα  - Media

 

Πούλησε το σπίτι της και εγκαταστάθηκε σε τροχόσπιτο, για να απαλλαχτεί από το δάνειο-θηλιά που έσφιγγε πιεστικά τον λαιμό της, όμως δεν της έδωσαν τα χρήματά της. Βολιώτισσα ηλικίας 58 ετών, φυγόποινη για υπόθεση ψευδορκίας, χθες στα δικαστήρια Βόλου προτιμούσε να εκτελεστεί η ποινή για την οποία συνελήφθη και να πάει φυλακή (!), αντί να πληρώσει τη δικαστική απόφαση και να αποχωρήσει, ενώ της οφείλεται ποσό ύψους 70.000 ευρώ από το σπιτάκι της, το πατρικό, που πούλησε και ξεσπιτώθηκε για να ανασάνει… Τελικά, με την κατάλληλη ενημέρωση, άσκησε αίτηση αναστολής εκτέλεσης.

Ο απερίγραπτος οικονομικός εφιάλτης που βιώνουν εν μέσω κρίσης ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά, ξεσκεπάστηκε χθες με τον χειρότερο τρόπο, για μία 60χρονη Βολιώτισσα η οποία οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικών στα δικαστήρια Βόλου για εκτέλεση ποινής. Η 58χρονη είχε καταδικαστεί στο παρελθόν σε ένα έτος φυλάκιση μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως, για υπόθεση ψευδορκίας, όμως δεν ενημερώθηκε έγκαιρα για την ποινή και δεν άσκησε έφεση.

 Με το πέρασμα του χρόνου, η ποινή κατέστη αμετάκλητη και η υπόχρεη συνελήφθη από την Αστυνομία ως φυγόποινη. Χθες οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Βόλου για τις περαιτέρω ενέργειες. Η 58χρονη είχε τη δυνατότητα να πληρώσει για την ποινή και να αφεθεί ελεύθερη, ή να κάνει δοσοποίηση της ποινής. Σε διαφορετική περίπτωση μπορούσε να ζητήσει αναστολή εκτέλεσης της απόφασης, να εξεταστεί αν γίνεται να δικαστεί εκ νέου, ή πως θα κινηθεί περαιτέρω.

Όμως, η φυγόποινη, αντί να ζητήσει ενημέρωση για τις προβλέψεις της κείμενης νομοθεσίας για την υπόθεσή της, ρωτούσε απελπισμένη σε πόσες μέρες φυλάκιση αντιστοιχούσε η ποινή, καθώς δεν είχε χρήματα για να πληρώσει την καταδικαστική απόφαση. Ακούγοντας ότι έπρεπε να πληρώσει πέντε ευρώ για κάθε μέρα, για ένα χρόνο ποινής φυλάκισης, απογοητευμένη αριθμούσε τις μέρες εγκλεισμού που θα προέκυπταν παράλληλα με κοινωνική εργασία, αφήνοντας έκπληκτους τους δικαστικούς υπαλλήλους που προσπαθούσαν να τις εξηγήσουν παρότι αυτή δεν τους άφηνε.

«Θα πάω φυλακή», έλεγε και επαναλάμβανε απηυδισμένη, και σημείωνε ότι δεν της έδωσαν τα χρήματά της από το σπίτι της που πούλησε. Ο αγοραστής, σύμφωνα με όσα φέρεται να δήλωσε, πλήρωσε μόνο το δάνειο, και το υπόλοιπο ποσό που η έρμη γυναίκα περίμενε να πάρει στα χέρια της, ύψους 70.000 ευρώ, δηλαδή μία ολόκληρη περιουσία εν μέσω κρίσης, δεν της δόθηκε ποτέ, ενώ εκείνη μένει τώρα σε τροχόσπιτο με τον άνεργο σύζυγό της.

Οι υπάλληλοι προσπάθησαν να ηρεμήσουν τη γυναίκα, που διατύπωνε τις σκέψεις της ανοιχτά, προφανώς τρομοκρατημένη απ’ όλη αυτή τη διαδικασία της σύλληψης, και από αυτόν τον νέο οικονομικό εφιάλτη της αμετάκλητης ποινής με την οποία βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη.

Τελικά, η 58χρονη ενημερώθηκε από την Εισαγγελία Βόλου για τις δυνατότητες που έχει και άσκησε αίτηση αναστολής στην εκτέλεση της απόφασης. Η ιστορία όμως που κουβαλούσε έμεινε πίσω της ανεξίτηλα χαραγμένη. Η δανειολήπτρια δεν προσέφυγε στον Νόμο Κατσέλη, ίσως επειδή δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις της κείμενης νομοθεσίας. Δεν άφησε όμως το δάνειο να αυξηθεί περαιτέρω με τόκους και προσαυξήσεις. Ξεχρέωσε τη δανειακή σύμβαση με την αγοραπωλησία, όμως το ποσό που περίμενε να πάρει στα χέρια για να ζήσει, δεν της δόθηκε ποτέ, ενώ είναι αμφίβολο αν λόγω ακριβώς της οικονομικής κατάστασής της είναι σε θέση να το διεκδικήσει δικαστικά.

Πηγή: taxydromos.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:42