20/01/2019 04:05:43

Απεργούν οι σχολικοί καθαριστές στις 12 Φεβρουαρίου

Απεργούν την Παρασκευή δάσκαλοι και καθηγητές - Media

 

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων πραγματοποιεί, τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), με απόφαση της διοίκησής της, από κοινού με όλα τα σωματεία–μέλη της που δραστηριοποιούνται και έχουν μέλη στον κλάδο.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, οι διεκδικήσεις συνοψίζονται στα εξής: «Μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα– μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αξιοπρεπείς αμοιβές και επαναφορά όλου του κλάδου στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ), ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, με τήρηση των κανόνων υγιεινής & ασφάλειας–χορήγηση των εκ του νόμου προβλεπόμενων μέσων ατομικής προστασίας με αναδρομική ισχύ, έγκαιρη και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών, καθώς και ασφάλεια και όχι επισφάλεια στην εργασία–καμία μείωση αιθουσών, καμία απόλυση εργαζόμενης από δημάρχους και σχολικές επιτροπές».

Σύμφωνα με την ΟΙΥΕ, η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, στις 12:00 π.μ., στην Πλατεία Κλαυθμώνος (υπουργείο Εσωτερικών).

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.