search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:53
MENU CLOSE

Είναι περικυκλωμένη από εχθρούς η Ρωσία;

22.01.2018 19:16
Η αντίδραση Πούτιν για την ακύρωση της συνάντησης Τραμπ – Κιμ - Media

 

Ο αριθμός των Ρώσων που θεωρούν ότι η χώρα είναι περικυκλωμένη από εχθρούς κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του Βλαντίμιρ Πούτιν αυξήθηκε κατά πολύ. Αυτό γράφει στο κύριο σχόλιο της εφημερίδας Vedomosti ο επικεφαλής του τμήματος κοινωνιολογικής έρευνας του ερευνητικού κέντρου Levada-Centr Αλεξέι Λεβινσόν.

Ο Λέβινσον επισημαίνει ότι στα τέλη της δεκαετίας του 90 όταν ο Πούτιν δεν είχε γίνει ακόμη πρόεδρος, το ένα τρίτο των Ρώσων δεν αναγνώρισε κάποιο εχθρό της Ρωσίας. Σήμερα μόνο το 6% δεν μπορεί να δώσει μια απάντηση στο ερώτημα αυτό.

Φυσικά γράφει η εφημερίδα το 1999, στην πρώτη θέση μεταξύ των εχθρών ήταν οι ΗΠΑ. ¨Όμως την εχθρική τους στάση την έβλεπε τότε μόνο το 22%, ενώ σήμερα την εχθρότητα των ΗΠΑ την διαπιστώνει το 68%, τρεις φορές δηλαδή περισσότεροι.

Η εφημερίδα γράφει ότι σήμερα θεωρούν ότι την δεκαετία του 90 η Ρωσία στεκόταν γονατιστή μπροστά στους εχθρούς της. Όμως τότε σκεφτόντουσαν διαφορετικά. Κατά την περίοδο που υπουργός Εξωτερικών ήταν ο Αντρέι Κόζιρεφ το 1994 στο ερώτημα «Έχει η Ρωσία εχθρούς;», μόνο το 41% απαντούσε «έχει», ενώ το 22% «όχι δεν έχει» και το 37% «δεν γνώριζε ή δεν απαντούσε».

«Η αφθονία των εχθρών, η παρουσία τους σε όλη την περίμετρο, αποδείχθηκε ότι είναι ένα συστατικό της νέας ευχάριστης πραγματικότητας» γράφει με δηκτική ειρωνεία ο αρθρογράφος προσθέτοντας ότι «επιτέλους και πάλι γίναμε μεγάλη δύναμη». «Μεγάλες παρέες μη φίλων είναι η καλύτερη απόδειξη. Για αυτό ούτε οι εχθροί, ούτε οι κυρώσεις τους δεν αποτελούν λόγο για να στενοχωριέται κανείς» συνεχίζει με το ίδιο ειρωνικό ύφος ο αρθρογράφος επισημαίνοντας παράλληλα ότι το 50% της σημερινής ρωσικής νεολαίας δεν βλέπει εχθρούς.

Πηγή :Vedomosti, ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:52